PUBLICITÉ

Alle mannen lijden aan vroegtijdige ejaculatie!

Gepubliceerd door Dr. Catherine Solano, arts-seksuologe op 10/06/2008 - 00h00
-A +A

Fysiologisch gezien komt de ejaculatie bij de man vrij vroeg tijdens de geslachtsgemeenschap. En dat heeft ook een reden: in de natuur is het wenselijk om snel te ejaculeren, omdat je dan meer kans maakt om je genen door te geven.

PUB

Snel ejaculeren: voor- of nadeel?

Daarom ook is het type van de "snelle ejaculator " eerder een troef waarvoor de mannen in de loop van vele duizenden jaren door de evolutie zijn geselecteerd!
Hetzelfde geldt ook voor alle primaten. allemaal ejaculeren ze tijdens de coïtus al na enkele op- en neergaande bewegingen.
Het is pas sinds de vrouwen ontdekt hebben dat ook zij bij het vrijen kunnen genieten en sinds de voortplanting niet langer het enige doel van de gemeenschap is, dat die eigenschap een handicap is geworden.

Hoe controle te verwerven over de ejaculatie?

Maar een man die last heeft van snelle ejaculatie is niet ziek: hij ervaart veel lust, zijn erecties zijn perfect, zijn orgasme is heerlijk, hij heeft een stevige ejaculatie… Alles loopt goed… behalve de timing, die is niet zoals hij ze zou willen.

De optimale controle verwerven is niet aangeboren. Het is een leerproces dat bij de ene man al gemakkelijker verloopt dan bij de andere. Masturberen kan dat proces helpen of net belemmeren. Het kan helpen als u rustig de tijd neemt en leert genieten van het langzaam opkomende genot. Het werkt belemmerend als het masturberen systematisch te snel wordt uitgevoerd.

Tegenwoordig bestaan er methodes en oefeningen, al dan niet gekoppeld aan een medische behandeling, die alleen of samen met de partner kunnen worden uitgevoerd.

Seksuologen dachten eerst dat de oefeningen bij jongere mensen beter, sneller en zichtbaarder resultaat zouden opleveren, omdat hun lichaam nog het vermogen heeft om te leren. In werkelijkheid levert het leren controleren van de ejaculatie minstens zulke goede resultaten op bij mannen met een langere seksuele ervaring dan bij beginnelingen. Het is daarom op elke leeftijd aangewezen om een seksuoloog of androloog te raadplegen. Die zal de meest geschikte oplossingen voorstellen als de ejaculatie echt een probleem is en uw relatie en liefdesleven vergalt omdat u ze niet onder controle hebt.

Gepubliceerd door Dr. Catherine Solano, arts-seksuologe op 10/06/2008 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Meer artikels