Overslaan en naar de inhoud gaan
PUBLICITÉ
PUBLICITÉ
Eerste onderwerp hernemen

Alcoholverslaafd

Gepubliceerd door op 19/01/2011 - 12h23
PUB

Hallo, Een goede vriend van mij grijpt 2 tot 3 maal per week naar de alcohol. Hij is stilaan verslaafd geraakt. Soms gaat hij zelfs niet meer werken omdat hij 's morgens niet meer op geraakt. Ook drinkt hij regelmatig als hij met de auto is, en zo is hij zijn rijbewijs al meerdere keren kwijtgespeeld. Ik zou hem graag helpen, maar ik weet niet hoe. Kan iemand me helpen?

Fout melden


X
Antwoorden
Sylvie- heeft op gereageerd

Hallo Karel,

Ik begrijp dat je heel graag wil helpen, maar iemand die teveel alcohol drinkt moet eerst zelf inzien dat dat hij teveel drinkt en geholpen willen worden. 

Het enige wat je voor hem kunt doen is er zijn voor hem. En hopen dat hij snel inziet dat hij een probleem heeft.

Je kunt misschien ook proberen met open vragen te stellen en door te vragen als hij eens nuchter is, zo kan hij hopelijk zelf inzien dat het zo niet verder kan

Ik weet dat ik geen mirakeloplossing heb gegeven...

sonjaken heeft op gereageerd

Hoi Karel,

Is écht moeilijk hoor! Ik ken nog maar 2 personen die er vanaf is geraakt zijn. Mijn broer is er door overleden. Als ze zélf niet echt willen, lukt het nóóit! Zeker naar AA gaan: is goede begeleider. Een vrijwillige opname is nog beter. Succes met je vriend.

veurne heeft op gereageerd

ik ben zelf een alcoholverslaafde ben nu reeds drie jaar droog inderdaad het moet uit je eigen zelf komen iedere dag is nog een gevecht tegen de drank maar met de nodige hulp van de aa en door regelmatige controle bij de psychiater moet het je lukken

de eerste stap moet hij zelf zetten en dan zal hij zien dat er genoeg proffesionele en andere hulp is om er vanaf te geraken .

hopelijk komt je vriend tot het besef en laat hij zich vrijwillig opnemen

Anusha heeft op gereageerd

Beste Karel,

Op www.connectforcare.nl kunt u contact met mij opnemen, ik ben specialist in verslavingen helpen te onderkennen en kan ook verder behandelen, maar voor vrienden en familie soms erg prettig met iemand te kunnen praten over wat en hoe dit aan te pakken.

vriendelijke groet,

Yvonne Schol

voetje16 heeft op gereageerd

Ik begrijp hou je u voelt, machteloos hoe ze hun eigen lichaam ziek maken en telkens als je denkt dat ze nu hun les wel hebben geleerd na de zoveelste bekeuring of ongeluk  beginnen ze opnieuw. Frustrerend en je staat er machteloos tegen , ben al 18 jaar samen met de vader van mijn 2 zonen en hij wil ook maar niet inzien dat het een echte verslaving is geworden, het weegt echt door op onze relatie en gezin. Als ik al een opmerking durf maken scheld hij me de huid vol en ben ik de enige die daar een probleem van maakt hoe durf ik, hij drinkt toch maar 2 pintjes per dag ,maar dat denkt hij maar en dat is wat hij wil geloven maar hij drinkt veel meer dan 2 pinten per dag ,zelfs op zijn werk . Wat me echt wel zorgen baart want seffens ontslagen ze hem ook nog , of komt hij op een dag niet meer naar huis na een zoveelste bekeuring of ongeluk . Hoe kan je iemand van zijn verslaving afhelpen als ze zelf niet willen onder ogen zien dat ze een verslaving hebben. A een geruime tijd breng ik geen alchol meer mee, in't begin dacht ik nog beter dat hij thuis iets drinkt dan op cafe, nu verwijt hij me voortdurend dat ik alleen maar aan mezelf denk . Ik ben ook al boos geweest op zijn vrienden en collega's als ze hem voor de zoveelste keer met de aoto laten vertrekken. Ik heb al aangeboden aan zijn beste vriend om een reserve sleutel van de auto te bezorgen en zijn auto weg te gaan stoppen zodat hij niet anders kan dan een taxi te bellen maar daar durven zijn vrienden niet aan wagen ,ze houden hem liever te vriend. Als ik dan zeg dat als ze niet ingrijpen ze binnenkort een dode vriend hebben dat willen ze zelfs niet inzien . Wat ben ik toch voor een vrouw, wat voor een controleur ben ik toch  ,waar moei ik mij toch mee zeggen ze dan. Het gaat hier wel over de vader van mijn kinderen hé , dat kan je toch geen vrienden noemen ?  Wanneer ik voorstel om hem aftezetten en op tehalen  liegt hij me van alles voor zodat het gewoon onmogelijk is en ik zelfs niet teweten kom waar hij naartoe gaat .Help me ik weet me echt geen raad meer en sta op het punt te vertrekken want ik kan dit echt niet langer aan en mijn jongste zoon heeft al schrik om met hem mee te rijden ik moet mezelf en de kinderen tegen hem beschermen maar ik hou teveel van hem om hem aan zijn lot te moeten overlaten .Karel als je de oplossing hebt gevonden laat het me weten AUB, mijn vriendin heeft het met haar partner met bachbloesems geprobeert maar is na enkele maanden terug hervallen.

Ree. heeft op gereageerd

Heb dit zelf allemaal meegemaakt. Ik ben meer dan 30 jaar alcoholicus geweest (of ben ik dat technisch gezien nog?) en mijn gezin heeft er al die jaren onder geleden, zonder dat ik het zag, natuurlijk. Ziekenhuisopnames (pancreatitis, auto-ongevallen, noem maar op) Ik heb het geluk gehad dat mijn echtgenote al die tijd bij me gebleven is, maar voor haar moet dit een hel geweest zijn. In april 2010 heb ik me dan toch voor 7 weken laten opnemen in Duffel (was inmiddels 51 jaar oud). "Declick" heette die afdeling. Niemand geeft je daar kant-en-klare oplossingen - het zou anders ook te simpel zijn - maar de begeleiders daar geven je wel alle mogelijke steun om naar een alternatief te zoeken om dat gat op te vullen, dat zal ontstaan wanneer je je leven hervat. Je leeft er samen in een groep met een tiental lotgenoten, en dat was eigenlijk leuk. Je steunt mekaar, maakt grappen over je situatie, leert relativeren als je het relaas van de anderen hoort...

En heb ik een "déclick gedaan!: ik heb me onmiddellijk lid gemaakt van een fitnessclub (was tevoren ondenkbaar), en voelde me na het sporten even ontstresst als na een cafébezoek - maar dan op een gezonde manier. Schakelde later zelfs over naar powertraining, en schreef me ook in bij een wandelclub, zodat ik terug samen met m'n echtgenote nog wat gezonds doe. Ben intussen 53, voel me beter en fitter dan ooit.

Voor mij geen AA. Praten hielp toch niet. Ik heb danzij Déclick een bocht van 180 graden gemaakt. Ik word nu een beetje voor zot verklaard met al m'n sport- en voedingsgedoe. Was in Duffel ook onze slogan: "zat binnen, zot buiten". Maar beter prettig gestoord dan wat ik tevoren was, niet?

 

Ree. heeft op gereageerd

En speciaal voor jou, Voetje: mijn echtgenote heeft dit ook allemaal meegemaakt. En wij hebben ook 2 kinderen. Na 6 acute pancreatitis-opnames (ik had al 6 keer dood kunnen zijn, of op z'n minst diabeet), had ik het zelfs nog niet door. Zij was mijn politieman, rechter en beul; de heks uit mijn sprookjeshuwelijk, mijn controleur... En die 2 pintjes per dag, dat maak je jezelf alleen wijs. Zelfs je collega's op het werk en je baas merken dat wel. Ik verstopte bovendien ook sterke drank in huis, vooral Wodka, maar een echtgenote merkt dat toch.

Ik heb tegen mijn zin psychiaters bezocht: niet aan te raden, duurt te lang voor je iets te weten komt. De AA was ook niets voor mij, die hadden in mijn ogen "een ander probleem". Een psycholoog die ervaring heeft met alcoholici is beter, maar uiteindelijk word je toch aangeraden je te laten opnemen. En een opname zoals ik in Duffel deed, was jarenlang uit den boze. Ik heb er nu spijt van dat ik dat niet veel eerder heb gedaan. Geen enkele normale baas zal je daarvoor ontslaan; hij heeft er alle baat bij dat zijn werknemers betrouwbaar zijn.

En wat café-vrienden betreft: van het moment dat je je niet meer laat zien in je stamcafé, kennen ze je ook niet meer, van de ene dag op de andere. Van vrienden gesproken.

Ik weet nu al dat je man dit niet zal willen lezen of horen, ik heb ook in die fase gezeten. Ik ben geen prater, en stond ook niet open voor advies, tot het water me aan de lippen stond. Ik zou willen zeggen, laat hem lezen wat ik geschreven heb, maar 't is maar de vraag of hij dat wil. Mezelf kennende zal dat niet vanzelfsprekend zijn. Breng het hem toch maar voorzichtig aan; het kan ooit nog van pas komen. Sterkte.

VivaEllen heeft op gereageerd

Hoi Karel,

Een erg lastig pakket, ik heb precies hetzelfde meegemaakt en het ging bij mij vrij simpel omdat mijn vriend het zelf al inzag dat hij fout bezig was. Samen zijn we naar een kliniek gegaan om zijn probleem te bespreken.

Voordat ik hem confronteerde ben ik zelf informatie gaan zoeken naar alcoholverslavingen. Zodat je eigenlijk alle antwoorden hebt op zijn vragen en zodat hij er niet meer onder uit kan. Ik heb mijn informatie hier mijn informatie opgedaan over een alcoholverslaving maar er zijn meer informatieve websites te vinden via Google.

Laat maar weten hoe het gegaan is, ben wel erg benieuwd

anja1969 heeft op gereageerd

oh meid begin er niet aan een vreslaving is bijna niet te redde

VivaEllen heeft op gereageerd

Hoi Karel,

Lange tijd terug, hopelijk krijg je een melding ben nog steeds benieuwd hoe het is afgelopen!

Mocht je nog een afkickkliniek zoeken ik heb er (helaas) redelijk wat ervaring mee je mag me altijd contacten :)

PUBLICITÉ
{ } { }