PUBLICITÉ

Alcohol: 's zomers nóg gevaarlijker!

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 24/07/2014 - 17h31
-A +A

's Zomers neemt het aantal gelegenheden om te drinken spectaculair toe, net als het aantal verkeersongelukken.

Hoe kunt u een gezellige zomer doorbrengen en nuchter en levend terug naar huis keren?

PUB

Een glaasje drinken is gezellig

Bent u op vakantie of vertrekt u straks op vakantie? Tel eens alle gelegenheden op die er 's zomers zijn om te drinken. Het zijn er heel wat!

Aperitieven met vrienden wordt almaar populairder: in een restaurantje als we van het strand of van het werk komen, op een terrasje of balkon in de stad - want het is mooi weer en zo kunnen we bekomen van de dag -, vóór elke maaltijd in een vakantieclub, -huis of hotel, met vrienden die op doortocht zijn in de streek - "Kom toch een aperitiefje drinken, dan kunnen we wat bijpraten!" - of de buren die we hebben uitgenodigd en die ons nu op hun beurt uitnodigen.

En dan vergeten we nog de partijtjes petanque waar bijna per definitie een glas pastis bij hoort.

De valkuil van rosé en bier

Rosé is dé zomerwijn bij uitstek en staat dus overal op tafel. Rosé is licht, lest de dorst en gaat goed naar binnen. We beginnen eraan zo gauw we de barbecue aansteken, op die manier 'gaan we niet mengen'. Het gevaar - zo wordt immers vaak gedacht - zit hem in het mengen van alcoholhoudende dranken. Dat klopt niet.

Rosé mag, maar er zit meestal 11°C alcohol in.

Niets is zo fijn als een lekker en fris biertje als we bijna omkomen van de dorst na een wandeling of een vermoeiend boodschappenrondje in de supermarkt. Ook als we televisie kijken, kan een biertje zo’n deugd doen.

Dat mag natuurlijk best, maar wist u dat er in 25 cl bier evenveel alcohol zit als in 3 cl whisky of een glas wijn van 12,5 cl?

 

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 24/07/2014 - 17h31
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
De waarheid over alcohol Geüpdatet op 15/02/2010 - 00h00

Rond alcohol bestaan heel wat misvattingen en fabeltjes, iedereen gelooft zo een beetje wat hem het beste uitkomt... We schenken klare wijn. Hieronder vindt u de antwoorden op vijf vragen, met als centrale vraag: wat is nu de aanbevolen hoeveelheid a...

Hoe feesten zonder kater? Geüpdatet op 31/12/2013 - 11h15

Misselijkheid en hoofdpijn zijn de bekende nachtmerrie de dag na de feesten. Er bestaat maar één oplossing: echt weinig alcohol drinken, of zelfs helemaal geen. In het andere geval zijn hier een paar tips die de kater de volgende dag kunnen beperken....

En u? Drinkt u alcohol? Geüpdatet op 24/09/2002 - 00h00

Mensen die te veel alcohol drinken, zijn een gevaar, niet alleen voor zichzelf, maar ook voor de anderen. België telt 300.000 alcoholisten. Alcoholisme is de op één na belangrijkste doodsoorzaak die kan worden voorkomen! De enige oplossing voor dat e...

Meer artikels