PUBLICITÉ

Aï pijn! De juiste reacties

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 12/08/2008 - 00h00
-A +A

Als een kind zich bezeert, is het belangrijk om de juiste reflexen te hebben. Maar of het nu om een buil gaat, een bijensteek of een splinter, het is niet altijd gemakkelijk om kalm te reageren als een kind huilt of als je zelf met angst zit!

PUB

Builen

Pas op, je gaat vall… Het is al gebeurd. Om te voorkomen dat de builen veranderen in een voetbal, legt u het beste onmiddellijk gedurende 5 tot 10 minuten een ijsblokje op de bewuste plek. Stop het ijsblokje wel in een washandje, anders gaat het de huid verbranden. Of koop bij de apotheker een ijszakje en stop het in de diepvriezer. Zo hebt u bij ongelukjes altijd iets bij de hand. Smeer daarna op de buil wat crème of een gel op basis van arnica. U kunt ook homeopathische arnica in korrelvorm gebruiken (5 of 7 korreltjes).
Goed om te weten: bij bewustzijnsverlies, hoe kort ook, moet u naar de dienst spoedgevallen.

Schaafwonden

Spoel de wonde met koud water (was ze indien nodig uit met water en zeep) en ontsmet ze met een ontsmettingsmiddel dat niet prikt. Doe er daarna een pleister of een verbandje op gedurende 48 uur om genezing te bevorderen .

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 12/08/2008 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Het abc van de kwetsuurtjes Geüpdatet op 15/11/2005 - 00h00

Ziehier enkele basisregels voor de behandeling van kleine kwetsuren. Onthou ze goed, kwestie van flaters en dramatische huilbuien te vermijden.

Uw kind bezeert zich: hebt u de juiste reflexen? Gepubliceerd op 01/08/2017 - 16h48

Onze kinderen spelen, rennen en verkennen erop los, waardoor de dagdagelijkse ongelukjes en wondjes onvermijdelijk zijn: builen, schaafwonden, steken, splinters, verzwikkingen enz. Ze zijn meestal onschuldig, op voorwaarde dat u op de juiste manier r...

Panaritium of fijt: hoe snel verzorgen? Geüpdatet op 22/04/2014 - 10h12

Fijt is een veel voorkomende en pijnlijke infectie van een vinger of teen. De infectie ontstaat na besmetting van een wonde door een ziektekiem. Meestal is dat de Staphylococcus aureus. Wanneer moet u ingrijpen bij fijt en wat moet u doen?

Een steek, beet, zonnesteek, misselijkheid: hoe reageren? Gepubliceerd op 20/08/2013 - 09h14

Een beet, een bijensteek, zonnesteek, reisziekte in de wagen. …Hoe reageert u als ouder het best als het uw kind overkomt? Wat moet u doen, en wat moet u vooral laten? De kennis van de juiste basisreflexen is belangrijk om snel soelaas te brengen, te...

Meer artikels