PUBLICITÉ

Afslankingsgids 2009

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 17/12/2008 - 00h00
-A +A

Verdikt u gemakkelijk? Leg u er niet zomaar bij neer! Ook al neemt obesitas zo fors toe dat het al als een epidemie wordt beschouwd en is het gros van de zogeheten afslankingsdiëten tot mislukken gedoemd, toch kan u met enkele eenvoudige en voor de hand liggende maatregelen uw gewicht op peil houden en zelfs afvallen.

PUB

Waarom neemt ons gewicht toe?

Omdat we regelmatig en om allerlei redenen meer eten dan we eigenlijk nodig hebben. Hoewel erfelijkheid gewichtstoename in de hand werkt (men heeft meer kans om dik te worden, wanneer de ouders zelf te dik zijn), toch wordt die gewichtstoename veroorzaakt door de verhouding tussen calorierijke recepten en een te laag calorieverbruik.

Waarom eten we meer dan we nodig hebben?

Omdat we het slachtoffer zijn van de voedingsgewoonten in onze omgeving: vaak is de voeding te mals en te vet, en we gebruiken te veel suikerhoudende producten en dranken die het evenwicht in onze voeding verstoren.Maar vooral omdat we te snel, om het even waar en om het even hoe eten, zonder nog te proeven wat we eten en te beseffen wat we doen. Onze tafelgewoonten hebben nochtans een doorslaggevende invloed op ons gewicht, want zij zijn het die leiden tot het verzadigingsgevoel zodat we niet méér eten dan we eigenlijk nodig hebben.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 17/12/2008 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Te grote eetlust? Te veel kilo’s? Wat zijn de remedies? Geüpdatet op 20/04/2015 - 09h26

Het is niet eerlijk, maar het is niet anders. Er zijn mensen die alleen maar honger krijgen tegen etenstijd aan en andere die altijd goesting hebben en bij wie de kilootjes er dus snel bijkomen. Hoe kunnen we die situatie rechtzetten en op een versta...

Goede eetgewoonten helpen om af te vallen Gepubliceerd op 10/03/2016 - 16h58

Wie met overgewicht kampt en er iets aan wil doen, moet opnieuw goed leren eten . Maar goed eten is niet alleen een kwestie van voeding. Niet alleen wát we eten telt, ook hóe we eten is belangrijk. Het is zelfs de beste manier om slechte gewoonten af...

Meer artikels