PUBLICITÉ

Afslankdesserts

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 05/10/2004 - 00h00
-A +A

Deze week schotelen we u een heleboel desserts voor, vooral op basis van vruchten. Ze zijn stuk voor stuk vet- en suikerarm, en zijn dan ook goed voor uw lijn als u voor het overige geen andere pure suiker verorbert in de loop van de dag.

PUB

Stoofpotje van vruchten met kruidenkoeksaus

Voor 6 personen IngrediëntenMango: 1Ananas: 1Groene appelen: 2Banaan: 1Blauwe druiven: 1 tros Boter: 30 gVoor de saus:Steranijs: 1Kaneel: 1 stokje Kruidnagel: 2Suiker: 20 gKruidenkoek: 2 sneden Schil en versnijd het fruit, behalve de banaan, en hou de stukken apart. Bereid een infuus: breng 50 cl water aan de kook. Gooi er de anijs, de kaneel en de kruidnagel in. Zet het vuur af en laat het mengsel 5 minuten trekken, met het deksel op de pan. Snij ondertussen de sneden kruidenkoek in stukken. Doe er de suiker bij, zet het vuur weer hoog en voeg er de stukken kruidenkoek aan toe als het vocht begint te koken. Ze zullen snel smelten. Verlaag het vuur, laat het mengsel inkoken op een matig vuur en roer af en toe. Schil de banaan en snij ze in dunne schijfjes. Laat de boter smelten in een antiaanbakpan. Doe er alle vruchten bij en sauteer ze snel gedurende 1 à 2 minuten. Schik het fruit op een grote schotel of op 6 borden, en giet er de lauwe saus over. Hebben de vruchten sap afgegeven, doe dat dan bij de saus. U kunt dit nagerecht vooraf klaarmaken (bereiding van de vruchten en de saus). Verwarm de saus op een zacht vuurtje vóór u het gerecht afwerkt (de banaan schillen en het fruit bakken).

Peren in witte wijn

Voor 2 personen IngrediëntenPeren: 2Witte wijn: 3 glazen Citroen: 1/2Suiker: 30 gSteranijs: 1Kaneel: 1 koffielepel Gemalen peper: 1 koffielepel Schil de peren en bewaar de steeltjes. Doe ze in een pan, samen met de wijn, het sap van 1/2 citroen, de suiker en de kruiden. Laat het mengsel gedurende 15 à 20 minuten sudderen. Neem de peren uit de pan en leg ze in een schaal. Laat vervolgens de saus inkoken tot ze mooi gebonden is (5 à 7 minuten), en giet ze over de peren. Degusteer lauw of koud.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 05/10/2004 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Flesjes maken moet je leren! Gepubliceerd op 28/11/2011 - 17h40

Zuigflesjes schoonmaken, klaarmaken en bewaren is meer dan een eenvoudige klus. Sommige maatregelen moeten heel strikt gevolgd worden en dat om voedselvergiftiging en -infecties bij baby's te vermijden.

Vieruurtjes met verstand ! Geüpdatet op 12/09/2006 - 00h00

Of uw kind nu drie of vijftien jaar oud is, na een schooldag heeft het vaak reuzenhonger. Op weg naar huis is er wellicht een bakker of bent u in de verleiding om u uw kind eender wat toe te stoppen om zijn honger stillen: een koek, een chocoladebroo...

Meer artikels