PUBLICITÉ

De adulescentie: een schemerperiode tussen adolescentie en volwassenheid?

Gepubliceerd door Dr. Catherine Feldman, bewerkt door Dr. Philippe Burton op 12/11/2002 - 00h00
-A +A

Vroeger leek alles duidelijk: aan de ene kant was er de wereld van de adolescenten en aan de andere kant de wereld van de volwassenen. Maar nu is de grens waziger en kan er zelfs verwarring optreden tussen de adolescentie en de volwassen leeftijd. Deze periode wordt in het Frans de "adulescentie" genoemd...

PUB

De typische "adulescent" is een twintiger, maar ook dertigers kunnen zich nog in die situatie bevinden. Ze wonen bij hun ouders en voelen er helemaal niets voor om het ouderlijk nest te verlaten.

"Adulescenten" wonen bij hun ouders…

Ze studeren verder of beginnen te werken. Maar een inkomen hebben betekent voor hen vooral meer zakgeld hebben om op reis te kunnen gaan wanneer ze willen en waar ze willen! Ze ontvangen hun vrienden in hun kinderkamer tussen een collectie van smurfen en pluche beren uit hun kinderjaren. Ze consumeren veel lolly's en als ze champagne drinken, is dat met een rietje, uit een flesje.

Casimir en Goldorack zijn hun helden

Aan de riem van hun tas hangt een aap met lange armen. Hun passie? De TV-reeksen uit hun kinderjaren die opnieuw op DVD zijn uitgegeven. Hun favoriete liedjes? "Goldorack" en "l'Ile aux enfants". Ze dansen op de technoversie van "Bécassine". Ze gaan naar "Gloubi Boulga nights" avonden, genaamd naar het lievelingsgerecht van de oranje dinosaurus waar ze zich te goed doen aan snoep en grenadine kunnen nippen, terwijl ze op een groot scherm hun lievelingsuitzending bekijken.

Gepubliceerd door Dr. Catherine Feldman, bewerkt door Dr. Philippe Burton op 12/11/2002 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Waarom begint de adolescentie alsmaar vroeger? Geüpdatet op 20/08/2002 - 00h00

Ouders kunnen soms moeilijk begrijpen waarom hun 10-jarig kind zich gedraagt als een 15-jarige adolescent en zich bezighoudt met zaken die eigen zijn aan de adolescentie, zoals seksualiteit. Begint de adolescentie alsmaar vroeger... en waarom?

Traumata tijdens de kinderjaren Geüpdatet op 01/04/2002 - 00h00

Een emotionele shock tijdens de kinderjaren (vroeg verlies van een ouder, seksueel misbruik, geweld enz.) heeft steeds gevolgen voor de toekomst van die kinderen. Dergelijke emotioneel geladen gebeurtenissen zijn een voorspellende factor van psychiat...

Te veel tv-kijken is ongezond! Geüpdatet op 17/08/2004 - 00h00

Kinderen die veel tv kijken, brengen als volwassene hun gezondheid in gevaar. Uit de cijfers van een studie hierover blijkt hoezeer de sedentariteit die met tv-kijken gepaard gaat, later tot zwaarlijvigheid, te hoge cholesterol, roken, … leidt.

Meer artikels