PUBLICITÉ

Acute diarree bij kinderen: let op dehydratie!

Gepubliceerd door Elise Dubuisson, gezondheidsjournaliste op 17/08/2009 - 00h00
-A +A

Veelvoorkomend bij zeer kleine kinderen, vereist diarree gewoonlijk geen speciale therapeutische behandeling. Dat betekent echter niet dat we diarree mogen onderschatten: blijf waakzaam, onder meer om dehydratie (uitdroging) te voorkomen.

PUB

Wat is acute diarree?

'Acuut' betekent dat men plots veelvuldig naar het toilet moet en dat de ontlasting waterig is. Dit gebeurt minstens driemaal per dag binnen 24 uur. U dient wel te weten dat bij baby's die borstvoeding krijgen, de ontlasting constant dun is, zelfs waterig, maar dat het niet gaat om diarree. Meestal is er bij acute diarree sprake van een virale oorsprong.

Spontane genezing

Goed nieuws: in de meeste gevallen, geneest acute diarree spontaan zonder beroep te moeten doen op geneesmiddelen. U hoeft dan ook niet naar uw arts of naar het ziekenhuis. Acute diarree kunt u probleemloos thuis behandelen. Diarree gaat echter wel gepaard met vochtverlies en dus ook met verlies van mineralen. U moet er dus wel voor zorgen dat uw kind niet uitdroogt, in het bijzonder wanneer het om een zeer klein kind gaat. Kleine kinderen hebben inderdaad een kleinere vochtvoorraad.

Gepubliceerd door Elise Dubuisson, gezondheidsjournaliste op 17/08/2009 - 00h00

Folia Pharmacotherapeutica 36, juli 2009

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Maag-darmontstekingen bij baby’s: Hoe reageren? Gepubliceerd op 07/10/2015 - 10h05

De herfst en de winter staan vaak synoniem voor maag- en darmklachten . Bij volwassenen zijn ze vaak onschuldig. Bij baby’s daarentegen kunnen ze onrustwekkend evolueren en uitdroging veroorzaken en eindigen met een ziekenhuisopname. Wat zijn de symp...

Hydrateren loont Geüpdatet op 08/07/2003 - 00h00

Zakjes voor orale rehydratatie zijn heel nuttig. Ze worden te weinig gebruikt, hoewel ze een efficiënte orale, preventieve en genezende behandeling vormen tegen uitdroging bij zuigelingen en jonge kinderen, iets wat wel eens voorkomt bij diarree en a...

Meer artikels