PUBLICITÉ

Acupunctuur verlicht de kleine kwaaltjes van de zwangerschap

Geüpdatet door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 08/12/2016 - 16h35
-A +A

Geneesmiddelen zijn tijdens de zwangerschap af te raden.
Maar hoe moeten al die kleine kwaaltjes verzorgd worden die ze meebrengt? Acupunctuur is een goed therapeutisch alternatief bij misselijkheid, rugpijn, constipatie en andere kleine zwangerschapkwaaltjes.

PUB

Acupunctuur: de energie in het lichaam beter laten stromen

Volgens de principes van de acupunctuur stromen er door ons lichaam verschillende soorten energie door de zogenaamde energiebanen of meridianen. Een betere doorstroming van die energie kan onder meer de kleine kwaaltjes tijdens de zwangerschap verlichten. Dat gebeurt door stimulatie met fijne naalden van bepaalde punten. Het idee om de energie beter te laten stromen, kan misschien verwondering wekken. Maar sommige studies lijken aan te wijzen dat acupunctuur tijdens de zwangerschap wel degelijk helpt. Als er geen contra-indicaties zijn voor deze gevoelige periode, is dat een mogelijke oplossing. Wend u dan wel tot een professional of competent iemand.

Welke zwangerschapsongemakken zijn met acupunctuur te behandelen?

Acupunctuur wordt aangeraden om:

  • misselijkheid
  • hoofdpijn
  • rugpijn
  • constipatie
  • aambeien
  • zware benen
  • enz.

Acupunctuur kan ook helpen de typische vermoeidheid tijdens de zwangerschap te verlichten. Acupunctuur is een preventieve geneeskunst. U hoeft dus niet te wachten tot de eerste ongemakken de kop opsteken om naar een acupuncturist te stappen.

Initialement publié par gezondheidsjournaliste le 11/02/2013 - 15h14 et mis à jour par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 08/12/2016 - 16h35

Met dank aan Béatrice Verstraete, gediplomeerd acupuncturist en vroedvrouw, voor haar bijdrage aan dit artikel.

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Acupunctuur: duurzaam doeltreffend bij tabaksontwenning! Geüpdatet op 16/09/2003 - 00h00

De consensusconferentie in 1998 in Parijs leverde tegenstrijdige conclusies op over de doeltreffendheid van acupunctuur bij tabaksontwenning . Uit nieuwe analyses blijkt acupunctuur vandaag namelijk drie keer meer kans op succes op te leveren dan gee...

2 kilo minder dankzij acupunctuur? Geüpdatet op 23/03/2009 - 00h00

Wenst u dat uw zomerjurkje nog mooi past zonder dat u (al te veel) de buikriem moet aanhalen, dan hebt u nog enkele maanden de tijd om het vermagerend effect van acupunctuur te testen!

Migraine en acupunctuur: placebo-effect? Geüpdatet op 23/08/2005 - 00h00

Is acupunctuur doeltreffend bij de behandeling van hoofdpijn? De resultaten van een Duitse studie reiken elementen aan om op deze vraag te antwoorden: ja, maar niet meer dan een placebo.

Meer artikels