Acupunctuur verlicht de kleine kwaaltjes van de zwangerschap

Geüpdatet door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 08/12/2016 - 16h35
-A +A

PUB

Acupunctuur tijdens de bevalling, maar ook erna

Acupunctuur brengt toekomstige moeders niet alleen verlichting tijdens de zwangerschap, maar ook tijdens de bevalling. Het kan helpen om:

  • de pijn te verzachten
  • makkelijker opening te krijgen in de baarmoederhals
  • de weeën beter te verdragen

Acupunctuur is trouwens perfect te verzoenen met epidurale verdoving.

Na de bevalling kan acupunctuur een hulpmiddel zijn tegen postnatale depressies en vermoeidheid. Acupunctuur kan ook heel nuttig zijn bij stress en angst, iets waar jonge moeders nogal eens last van hebben. En het kan ook helpen bij de borstvoeding, want het stimuleert de melkproductie en vermindert stuwing.

Uw acupuncturist kiezen

Acupunctuur en zwangerschap zijn perfect te verzoenen, maar dan moet uw acupuncturist wel thuis zijn op het vlak van verloskunde.

Om zeker te zijn dat de behandeling geen enkel risico inhoudt voor de baby wendt u zich beter tot een gynaecoloog of vroedvrouw die gespecialiseerd is in acupunctuur.

Voor de gegevens van vroedvrouwen die gespecialiseerd zijn in acupunctuur kunt u terecht op de website  van de Vlaamse Organisatie van Vroedvrouwen. Voor een acupuncturist gespecialiseerd in verloskunde kunt u terecht op de website van de Algemene Belgische Acupuncturistenvereniging Diploma China.

Initialement publié par gezondheidsjournaliste le 11/02/2013 - 15h14 et mis à jour par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 08/12/2016 - 16h35

Met dank aan Béatrice Verstraete, gediplomeerd acupuncturist en vroedvrouw, voor haar bijdrage aan dit artikel.

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB