PUBLICITÉ

De actieve revalidatie van de penis

Geüpdatet door Dr. Catherine Solano, arts-seksuologe, bewerkt door C. De Kock, gezondheidsjournaliste op 01/03/2011 - 11h32
-A +A

Als de penis geen spontane erecties meer krijgt, is het belangrijk om daar iets aan te doen! Als hij niet meer regelmatig in deze heilzame erectiele staat komt, kan hij te weinig zuurstof krijgen en zijn erectiereflex of zelfs zijn elasticiteit verliezen en eventueel zelfs wat kleiner worden!

PUB

Daarom stellen artsen vaak een actieve penisrevalidatie voor. Het sprekendste voorbeeld van deze methode is de prostaatoperatie. Als een chirurg een patiënt opereert wegens prostaatkanker zal hij er dan ook op letten dat hij de erectiezenuwen vrijwaart, om achteraf de seksuele mogelijkheden zoveel mogelijk in staat te houden. Maar zelfs als de chirurg heel voorzichtig en ervaren is, zal de patiënt gedurende een bepaalde tijd geen erecties meer krijgen. Dat is normaal, dat komt door de schok van de operatie. Ook al zijn de zenuwen perfect gevrijwaard, vaak werden ze toch uitgerekt en aangepast. Zij hebben tijd nodig vooraleer ze weer perfect werken. Zo zullen de erecties gedurende de drie eerste maanden na een dergelijke ingreep aan de prostaat zwak of zelfs onbestaand zijn. Vervolgens komt na drie tot negen maanden spontaan een beginnende stijfheid terug. En nog later, na 8 à 24 maanden, is de erectie opnieuw voldoende om weer seksuele betrekkingen mogelijk te maken.

Zo kunnen er twee jaar overgaan vooraleer men opnieuw op een correcte manier seksualiteit kan beleven. Twee jaar, dat is heel lang voor een penis om te weinig zuurstof te krijgen! Daarom doet men als preventie aan actieve penisrevalidatie. De revalidatie bestaat eruit dat er met behulp van een uiterst fijne naald een substantie in de penis wordt geïnjecteerd die een erectie opwekt. De drie eerste maanden zal er een heel lage dosis worden toegediend, zodat er een lichte bloed- en dus ook zuurstofdoorstroming mogelijk is, maar de zwelling heel beperkt blijft. Vervolgens, na drie maanden, kan de dosis actief worden opgetrokken om tot een erectie te komen die volstaat om de liefde te bedrijven.

Deze injecties worden één of twee maal per week tot één keer om de tien dagen toegediend, afhankelijk van de patiënten en de reacties van het te revalideren orgaan!

Op die manier hebben we dankzij de operaties tegen prostaatkanker een beter inzicht gekregen in de positieve effecten van bepaalde actieve producten: bij lange periodes zonder erectie kan het nodig zijn om de natuur een handje te helpen! We kunnen stellen dat het bij langdurige erectiestoornissen met een totaal andere oorzaak goed kan zijn om eenzelfde revalidatie voor te stellen, ook al moet uiteraard in de eerste plaats de oorzaak worden aangepakt. Deze methode kan worden overwogen als orale medicijnen geen effect blijken te hebben.

Initialement publié par Dr. Catherine Solano, arts-seksuologe, bewerkt door C. De Kock, gezondheidsjournaliste le 13/04/2004 - 00h00 et mis à jour par Dr. Catherine Solano, arts-seksuologe, bewerkt door C. De Kock, gezondheidsjournaliste le 01/03/2011 - 11h32
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Hoe kan een penis ademhalen? Gepubliceerd op 17/03/2014 - 17h19

Het mannelijk geslachtsorgaan moet net zoals alle andere organen voorzien worden van zuurstof. Die taak is weggelegd voor de slagaders. Maar de zwellichamen in de penis krijgen pas zuurstof wanneer die in erectie is. In rust heeft de penis eerder een...

De vrouwelijke erectie Geüpdatet op 15/02/2005 - 00h00

Het geslachtsorgaan van de man is niet het enige dat een erectie kan krijgen. Ook bij vrouwen komt dat voor. En bij beide geslachten is het verlangen dat aan de basis ligt. Maar waar doen die vrouwelijke erecties zich dan voor?

Prostaat- en erectieproblemen: vraag en antwoord Geüpdatet op 30/04/2014 - 12h02

Prostaatproblemen, erectiele disfuntie en seksuele stoornissen bij mannen We hebben al onze forums uitgeplozen op zoek naar de meest gestelde vragen bij onze lezers. De artsen van E-gezondheid beantwoorden deze. Prostaat- en erectiestoornissen: uw vr...

Meer artikels