PUBLICITÉ

Acne: zeven tips voor een goede huidverzorging

Geüpdatet door gezondheidsjournaliste op 29/06/2015 - 15h37
-A +A

Zo’n 80% van de jongeren heeft acne in een minder of meer uitgesproken vorm.

In dit geval wordt de huidaandoening veroorzaakt door de puberteitshormonen. Maar ook volwassenen kunnen last hebben van acne. Hoe moet iemand met acne zijn huid verzorgen zonder het probleem van de puistjes te versterken?

Hieronder vindt u deze zeven tips voor de huidverzorging. Dagelijks toe te passen!

PUB

1) Hoe was ik mijn huid?

Reinig uw huid met uw handen en niet met een washandje. Het wrijven irriteert namelijk de huid. Als er na gebruik van het wasproduct nagespoeld moet worden, doe dat dan grondig en droog uw gezicht daarna met zorg af. Wrijf uw huid niet, want dat irriteert de huid, maar werk met kleine, deppende bewegingen.

Gebruikt u een product dat niet afgespoeld hoeft te worden? Droog uw gezicht daarna dan voorzichtig met katoenwatten.  

Welke wasproducten gebruikt u het best bij acne?

Sommige wasproducten zijn irriterend en dus verboden, want ze werken acne in de hand. Dat is het geval met de klassieke zeeptabletten. Gebruik liever een dermatologische zeep of een reinigende gel.

 

2) Welke crèmes gebruik ik?

Gebruik nooit een speciale crème voor droge huid, maar een crème voor vette huid met de vermelding "niet-comedogeen" (die dus geen comedo’s of acnepuistjes in de hand werkt). 

 

Initialement publié par Isabelle Eustache le 27/04/2011 - 08h44 et mis à jour par gezondheidsjournaliste le 29/06/2015 - 15h37

Acné, des conseils pour votre quotidien, Uitgeverij John Libbey Eurotext.

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Acne en zwarte puntjes: ik heb puistjes, wat moet ik doen? Gepubliceerd op 18/11/2013 - 10h25

Er bestaan heel wat verzorgingsproducten tegen puistjes. Welke zijn onmisbaar om ze kwijt te raken, ze te camoufleren en weer een mooie huid te krijgen? Welke producten moet u kiezen voor zwarte puntjes en acnepuistjes?

Er zijn meerdere soorten acne Geüpdatet op 19/01/2009 - 00h00

Rode vlekken, mee-eters, zwarte of witte puntjes... acne kan onder verschillende vormen voorkomen. Meestal verdwijnt het ongemak aan het einde van de puberteit, al hebben sommige mensen er ook nadien nog last van.

Acne : wanneer met geneesmiddelen beginnen ? Geüpdatet op 26/04/2013 - 18h05

Als puistjes uw leven vergallen en de gebruikelijke tips en aanpak geen beterschap brengen, moet u naar de dokter . Welke geneesmiddelen voor welk type acne schrijft de huisarts of dermatoloog voor ? En wat zijn de voorzorgsmaatregelen en contra-indi...

Meer artikels