PUBLICITÉ

Acht tips voor een strakke buik

Geüpdatet door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 31/03/2015 - 15h18
-A +A

100% natuurlijk en effectief op voorwaarde dat je er dagelijks werk van maakt en de adviezen voor een gezonde levenswijze worden opgevolgd! Ziehier enkele adviezen om een platte buik te krijgen of te behouden. Het zijn geen wondermiddeltjes, maar wel bruikbare oefeningen voor een goede levensstijl.

PUB

Zoveel mogelijk bewegen voor een platte buik

Wees niet bang om te bewegen. Beweeg bij elke kans en creëer gelegenheden: neem de trap in plaats van de lift, ga te voet, met de fiets, doe huishoudelijke klussen of ga tuinieren. Elke beweging draagt bij tot de totale dagelijkse fysieke activiteit.

Leer ademhalen met de buik

Een uitstekende manier om uw buik te laten werken is adem halen via de buik: laat je buik 'vollopen' (en niet uw longen) als je inademt en adem vervolgens uit door de buik in te trekken. Ademhalen via de buik is overigens ook een uitstekende relaxatieoefening.

Denk eraan om uw buik geregeld in te trekken

Ook in een file of als u op de bus wacht kunt u aan uw figuur werken: maak u zo groot mogelijk door de buik in te trekken en de billen aan te spannen. Doe deze kleine oefeningen zo vaak mogelijk: trek je buik meerdere malen per dag in.

Sport is noodzakelijk voor een platte buik

Welke sportieve activiteiten u ook doet, vul ze aan met oefeningen die de abdominale bloedcirculatie en de buikspieren stimuleren en let ook op de dwarse buikspieren: fiets, doe sit-ups, draai de buste naar links en naar rechts, enz. Doel is om dit heel regelmatig te doen.

Eet licht

Focus op de kwaliteit en niet op de kwantiteit. Vermijd zware maaltijden en beperk vette producten: chips, koeken, sausen, charcuterie, beignets enz. Maak zelf kleine eenvoudige maaltijden in plaats van kant- en klare maaltijden.

Vermijd constipatie

Eet veel groenten en fruit en geef de voorkeur aan volkoren granen: pasta's, rijst, brood. Deze drie voedingscategorieën staan garant voor een goede intestinale transit.

Drink veel water

Drink minstens 1,5 liter water per dag. Water is de ideale drank, maar je kan de doelstelling ook halen met thee of kruidenthee (gesuikerd met kunstmatige zoetstof), maar zeker niet met frisdrank of alcohol.

Masseer uw buik

In uw bed, tijdens en siësta of onder de douche: masseer uw buik door cirkelvormende bewegingen te maken. Begin bij de navel en maak de cirkel beetje bij beetje groter tot aan de heupen.

Initialement publié par Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste le 14/10/2008 - 00h00 et mis à jour par Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste le 31/03/2015 - 15h18
Bekijk dit artikel
PUBLICITÉ
Lees ook
3 slankheidsoefeningen om te doen in de bus of metro Geüpdatet op 30/05/2011 - 09h05

Niets zo goed om zich bezig te houden en tegelijkertijd te ontspannen: ' sporten ' in de bus of de metro , een goed idee! Begin deze oefeningen een maal om de drie dagen te doen, dan een dag op twee en tenslotte alle dagen : u zal er al snel niet mee...

Buikvet? Een mooie buik voor de zomer! Gepubliceerd op 31/03/2015 - 15h24

Absoluut graatmager willen zijn, dat hoeft echt niet! Maar als u werkt aan uw buikje , zult u zich deze zomer stukken beter voelen. Een platte buik verslankt elk figuur, ook een wat voller figuur. Enkele efficiënte middeltjes om snel komaf te maken m...

5 tips voor slanke benen Gepubliceerd op 19/07/2016 - 15h26

Zou u graag slanke benen hebben? Met deze vijf tips kunt u mooie en dunnere benen krijgen. Breng ze in uw dagelijkse leven in de praktijk en neem goede gewoontes aan.

Een platte buik met twee keer drie oefeningen Gepubliceerd op 23/02/2017 - 11h43

Dit is een niet agressief oefenprogramma om de buispieren te oefenen zonder ze te forceren. Buikspieren kunnen makkelijk 'bewerkt' worden, maar zonder oefening laten ze het ook snel afweten. Doe deze oefeningen op lange termijn, twee à drie keer per...

Meer artikels