
- Voor :
- 4 personen
- Soort :
- desserts
- Moeilijkheid :
- gemakkelijk
- Bereidingstijd :
- 10 minutes
- Ingrediënten :
-
500 g aardbeien
1/2 fles rode wijn
50 g suiker
1 staafje kaneel
1 kruidnagel
1 steranijs
1 kardemompeul
1/2 sinaasappel (onbespoten)
PUB
Bereiding van aardbeien met kruidenwijn
Was de aardbeien, verwijder de steeltjes, snij ze in stukken en doe ze in een kom.
Doe de wijn samen met de suiker, het in stukken verdeelde kaneelstaafje, de kruidnagel, de steranijs en de kardemomzaadjes in een steelpan.
Breng langzaam aan de kook. Flambeer de bereiding om de alcohol te doen verdampen en laat dan nog 1 minuut pruttelen.
Plaats een zeef op de kom met de aardbeien en giet de kokende wijn over aardbeien.
Was de sinaasappel, dep hem droog en rasp de schil. Doe die bij de aardbeien en roer voorzichtig.
Dien koel op.
Initialement publié par Paule Neyrat, diëtist
le 08/06/2009 - 00h00
et mis à jour par Paule Neyrat, diëtist
le 08/06/2017 - 16h52
PUBLICITÉ