Overslaan en naar de inhoud gaan
PUBLICITÉ
PUBLICITÉ
Eerste onderwerp hernemen

Aanhoudende hoge nekpijn

Gepubliceerd door op 25/10/2013 - 16h04
PUB

Dag allemaal !! Ik hoop hier een antwoord te krijgen op mijn probleem want ik kan zo echt niet meer verder..Ik heb al een x- aantal jaar een heel hoge nekpijn en het gevoel dat ik een band gespannen heb op mijn voorhoofd.. Mijn ogen zijn ook supervermoeid en echt pijnlijk bij momenten..Ik heb hyperflexie dat ik mij in onmogelijke bochten kan wringen..Het zijn echt de aanhechtingsspieren van het hoofd wat mij zo parten speeltIk heb al 6x een sessie erop zitten bij een kine , een behandeling of 10 bij de manueel therapeut , een ontspanningssessie ,bloed laten trekken ,  foto's laten trekken , scan laten doen , neurochirurg , nekspecialist.... Zonder resultaat dus....Overlaatst had ik het zo erg dat ik ook spraakproblemen begon te krijgen...Ik heb het gevoel dat niemand mij gelooft omdat ze niets vinden.. Dat ik mij dit misschien inbeeld en erger maak door eraan te denken ? Nee , het is echt van de moment dat ik wakker word totdat ik ga slapen ...Ik moet maandag terug aan het werk maar zie dat totaal niet zitten !! Maar de druk rond mij word gewoon veel te groot omdat er niet echt begrip voor is omdat ze nu eenmaal niets vinden.. En toch heb ik echt een onmenselijke nekpijn :(Ik hoop dat iemand mij kan helpen met dit probleem want zo kan het echt niet meer verder ...k Zou deze persoon eeuwig dankbaar zijn !!! 

Fout melden


X
Antwoorden
Sarahelst80 heeft op gereageerd

Ik raad je aan meerdere neurochirurgen te raadplegen met scans. Want de ene ziet soms meer dan de andere. Echt waar, ze kunnen over veel over zien! Weet ik uit ervaring.

Ook al bij inwendige geneeskunde geweest? Kan ook wel nuttig zijn. Hebben ze eventueel ook al eens gedacht aan één of andere spierziekte? Je zal verschieten wat daar allemaal de symptomen van kunnen zijn.

En Faciatherapie, google dat ook maar eens, die kunnen ook wonderen verrichten!

 

Succes!

 

Coenraad heeft op gereageerd

Heb je triggerpoint of drukpuntmassage gehad in de nekspieren. Je kan dit zelf uitvoeren door met een vinger zacht te drukken op de gehele spier vanuit het hoofd tot met de schouders. Schuif je vinger iedere keer ong. 1 cm op tot dat je op een of meerdere plaatsen pijn voelt, dit is het zogenaamde triggerpoint en veroorzaakt het probleem. Voer dit uit voor alle nekspieren. Ga zitten, is belangrijk want als het triggerpoint gaat behandelen kan je duizelig worden, zoek het triggerpoint weer op en druk er ca. 30 seconden  stevig op, doet behoorlijk pijn maar houdt vol. Hierna zet je je vinger wederom op  het triggerpoint druk de spier ca 30 seconden weer in maar nu draai je kleine rondjes met je vinger. Ik doe het zelf als ik weer nekpijn en een zogenaamde band om het voorhoofd  heb.  Ik hoop dat je hier iets aan hebt

 

Met vriendelijke groet,

Coenraad

 

Lotte70 heeft op gereageerd

In bijna alle gevallen gaan nekklachten over door rust. Het moeilijke is dat met nekklachten je niet alleen bedrust moet houden, maar ook in beweging moet blijven omdat de nekklachten anders langer aanhouden. Over het algemeen helpen goede pijnstillers je bij het bewegen en als je steeds andere bewegingen maakt en het lichaam niet teveel belast wordt moet het vanzelf goed komen.

Zelfs als je pijn hebt bij het bewegen wordt toch geadviseerd om door te zetten.

Verder zijn er een aantal oefeningen die als je zr trouw uitvoert enorm kunnen helpen.

nekhernia / nekklachten

Ivo-reynders heeft op gereageerd

Beste,

Ook ik heb met dat probleem gezeten en bij mij is het weg gedurende een bepaalde tijd,

Gewoon naar een osteopaat gaan en regelmatig terug laten behandelen ( om het half jaar ).

Grt Ivo

Spierpijnen Zie onderwerpen van de redactie van e-gezondheid
PUBLICITÉ
{ } { }