PUBLICITÉ

Aanbevolen voedingshoeveelheden

Gepubliceerd op 10/07/2007 - 00h00
-A +A

PUB

Deze normen zijn opgesteld en worden regelmatig bijgewerkt door een groep deskundigen binnen het Centre National des Études et Recherches sur la Nutrition et l'Alimentation (CNERNA, Nationaal Centrum voor Voedingsonderzoek). Dit laboratorium van het Centre Nationale de la Recherche Scientifique (CNRS, Nationaal Centrum voor Wetenschappelijk Onderzoek) is verbonden met het Agence francaise de sécurité sanitaire des aliments (AFSSA, Frans Agentschap voor Voedselveiligheid).

Bij het opstellen en wijzigen ervan houden deze deskundigen rekening met de wetenschappelijke gegevens over onze fysiologische voedingsbehoeften, maar ook met de huidige eetgewoonten, voor zover die niet schadelijk zijn voor de gezondheid. Dat verklaart waarom deze aanbevolen voedingshoeveelheden licht kunnen verschillen van land tot land.

De Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheden (ADH's) zijn Europese normen. Het zijn die cijfers die vermeld staan op alle voedingsetiketten, onder meer als gevolg van de mondialisering.
De ADH's verschillen weinig van de Aanbevolen Voedingshoeveelheden, en als dat het geval is, zijn ze altijd lager. De Fransen stellen immers hogere eisen inzake voedingsevenwicht van hun Europese buren

Gepubliceerd op 10/07/2007 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Barbecuen: dan toch niet schadelijk Geüpdatet op 12/08/2003 - 00h00

'Barbecuen is niet schadelijk voor de gezondheid', zo luidt de conclusie van de deskundigen van de AFSSA*. Barbecuen werd er tot nog toe immers van beschuldigd kankerverwekkend te zijn. Dat klopt niet, integendeel: deze bakwijze zou zelfs kunnen bijd...

Dioxine en eieren: waakzaam blijven! Geüpdatet op 30/12/2002 - 00h00

Regelmatig wordt de kwaliteit van diverse voedingsmiddelen gecontroleerd. Wegens de diverse voedselschandalen die ons land de jongste jaren opgeschrikt hebben, verricht het FAVV (Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen) grondige an...

Eten we te veel toegevoegde enkelvoudige koolhydraten? Geüpdatet op 30/11/2004 - 00h00

Het "Agence francaise de sécurité sanitaire des aliments" (Frans Agentschap voor Voedselveiligheid) publiceerde onlangs een rapport over hoe het in Frankrijk zit met de consumptie van suiker en gesuikerde producten. Het rapport spaart de voedingsindu...

Meer artikels