Deze normen zijn opgesteld en worden regelmatig bijgewerkt door een groep deskundigen binnen het Centre National des Études et Recherches sur la Nutrition et l'Alimentation (CNERNA, Nationaal Centrum voor Voedingsonderzoek). Dit laboratorium van het Centre Nationale de la Recherche Scientifique (CNRS, Nationaal Centrum voor Wetenschappelijk Onderzoek) is verbonden met het Agence francaise de sécurité sanitaire des aliments (AFSSA, Frans Agentschap voor Voedselveiligheid).
Bij het opstellen en wijzigen ervan houden deze deskundigen rekening met de wetenschappelijke gegevens over onze fysiologische voedingsbehoeften, maar ook met de huidige eetgewoonten, voor zover die niet schadelijk zijn voor de gezondheid. Dat verklaart waarom deze aanbevolen voedingshoeveelheden licht kunnen verschillen van land tot land.
De Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheden (ADH's) zijn Europese normen. Het zijn die cijfers die vermeld staan op alle voedingsetiketten, onder meer als gevolg van de mondialisering.
De ADH's verschillen weinig van de Aanbevolen Voedingshoeveelheden, en als dat het geval is, zijn ze altijd lager. De Fransen stellen immers hogere eisen inzake voedingsevenwicht van hun Europese buren