PUBLICITÉ

Aan zee, in de bergen: hoe brengt u de vakantie goed door met uw baby?

Geüpdatet door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 05/08/2014 - 12h55
-A +A

Reizen met een baby erbij is niet vanzelfsprekend.

Eenmaal op bestemming, kunt u zich ontspannen en kan de vakantie echt beginnen. Maar voor heel jonge kinderen moet u toch nog altijd een aantal voorzorgen in acht nemen.

Hoe kunt u aan zee, in de bergen of elders uw vakantie veilig en met een gerust hart doorbrengen?

PUB

Wat u zeker niet mag vergeten...
Alle vakantiegangers houden van de zon, maar de zon kan ook een geduchte vijand zijn, vooral voor de allerkleinsten. Zorg dan ook voor een pet of hoedje, een zonnebril en een zonnecrème met hoge beschermingsfactor (om de 2 uur en telkens na het baden aanbrengen).

Kinderen drogen gemakkelijker uit dan volwassenen; laat kinderen dus regelmatig drinken.

Met de baby naar zee

Wat is er opwindender voor kinderen dan die grote plas water! Sommige kinderen reppen zich naar het water, andere zijn voorzichtiger en angstvalliger. Maar u mag uw kinderen zeker niet dwingen!

  • Aan de temperatuur van het water kunt u niets doen. Niet zelden ziet men kinderen rillend uit het water komen. Wat geldt voor grote kinderen, geldt zeker voor de allerkleinsten. Een baby kan zijn temperatuur nog niet zo goed regelen. Laat daarom kleine kinderen maar enkele minuten in het water en droog ze dadelijk af zodra ze uit het water komen. Leg een grote handdoek of beter nog een badmantel dichtbij het water. Zo zullen ze geen kou vatten.
  • Laat het kind plastic sandalen dragen om schaafwonden en steken en beten door waterdieren te voorkomen.
  • Ga steeds na of baden in de zee, het meer of de rivier op die plaats toegestaan en veilig is. Laat een kind nooit onbewaakt in het water, zelfs in een zwembad en zelfs als het 'goed zwemt'. In de zomer is verdrinking een van de belangrijkste doodsoorzaken bij kinderen.

Met de baby naar de bergen

Onder de 2.500 meter zijn er over het algemeen geen problemen.

Maar daarboven kunnen kinderen soms last hebben van kortademigheid en zelfs migraine. Sommige kinderen krijgen last van de bergziekte. Maar als u het kind draagt, levert u uiteraard een veel zwaardere lichamelijke inspanning dan het kind; het kind zal dus niet gemakkelijk kortademig worden.

Maar doordat kinderen minder bewegen, koelen ze vlugger af. Als er een wind staat, moet u het kind dus zeker toedekken.

Initialement publié par Pierre Dewaele le 16/07/2002 - 00h00 et mis à jour par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 05/08/2014 - 12h55

Gids voor de Reiziger, Medasso ed 2002-2003

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Kinderen: 13 adviezen voor veilig zwemmen Gepubliceerd op 10/08/2014 - 18h13

Zwemmen, dé zomeractiviteit bij uitstek, doe je in zee, meren en in openbare of private zwembaden. Maar elk jaar worden meer en meer ongevallen opgetekend, in het bijzonder met kinderen. 13 veiligheidstips… om een zwempartijtje van uw kinderen leuk t...

Mijd de gevaren van het strand Gepubliceerd op 01/08/2017 - 16h52

Zee, zand en zon… Voor kinderen is een vakantie op strand het summum. Maar als ouder moet u altijd enkele voorzorgsmaatregelen nemen om te voorkomen dat ze zich in de nesten werken. Dit zijn onze tips.

Bescherm kinderen tegen thuisongevallen Geüpdatet op 23/09/2003 - 00h00

Kinderen zijn kwetsbaarder dan volwassenen en zijn dan ook de eerste slachtoffers van thuisongevallen. Toch zouden de meeste van die ongevallen met eenvoudige voorzorgsmaatregelen en gezond verstand vermeden kunnen worden. Hieronder leest u welke maa...

Meer artikels