PUBLICITÉ

7 geheimen om waardering te krijgen van anderen

Gepubliceerd door Dr. Catherine Solano, bewerkt door C. De Kock, gezondheidsjournaliste op 02/03/2004 - 00h00
-A +A

Waardering krijgen en daarvan genieten, is één van de belangrijkste bouwstenen van geluk. Zonder vriendschap, liefde en tederheid is het leven immers de moeite niet waard.

PUB

U kent ze wellicht: personen die bij iedereen geliefd zijn. En als u nu eens concreet handelde om ook zo iemand te worden in plaats van ervan uit te gaan dat het louter toeval is of genetisch bepaald is? Ziehier enkele trucs om u daarbij te helpen…

1° - Trek tijd uit voor anderen. Als u altijd gehaast bent en nooit tijd hebt, kunt u nooit duurzame relaties aangaan. U zult geen aandacht krijgen van anderen of zelfs gewoon genegeerd worden. Tijd besteden aan anderen, is investeren in vriendschappen!

2 ° - Maak anderen af en toe complimentjes. Maar opgelet: verwar complimenten niet met gevlei! Als u iemand waardeert, zeg hem of haar dat dan ook. Dat is niet zo eenvoudig als het lijkt, want we hebben de neiging om complimenten voor ons te houden, terwijl ze net zoveel deugd doen.

3° - Waardeer uzelf: als u een positief zelfbeeld hebt, zult u die positieve uitstraling ook doorgeven aan uw omgeving. Precies het tegendeel van "Blijf van me weg, ik ben toch maar een dikke nul!"

4° - Ontwikkel uw zin voor humor: humor komt er niet zomaar vanzelf. Het gaat er daarbij niet zozeer om de grappigste te willen zijn, maar te kunnen relativeren en af en toe eens aan zelfspot te doen. Wie kan lachen met zichzelf, komt ineens een heel stuk menselijker over!

5° - Durf dingen te vragen: vaak is het makkelijker om te geven dan om te vragen. Als u hulp vraagt, biedt u de ander de kans om gul te zijn, en da's een mooi geschenk: dankzij u krijgt hij of zij een positiever zelfbeeld!

6 ° - Leer te luisteren, aandacht te schenken aan anderen en daarbij voldoende vriendelijkheid, belangstelling en empathie te betonen. Dat lijkt vanzelfsprekend, maar weinigen hebben echt die gave. Maar wie ze heeft, krijgt altijd veel terug.

7° - Oordeel nooit: oordelen is o zo makkelijk, maar tegelijk ook zeer simplistisch. Op die manier sluit u anderen op in hokjes en kleeft u er etiketten op. En aangezien u de ander slechts in heel beperkte mate kent, hebt u altijd ongelijk! Hem erkennen in zijn anders-zijn is bijzonder zeldzaam en dus waardevol!

Wilt u meer waardering krijgen van uw omgeving, dan moet u daaraan werken. Iedereen kan zijn eigen manieren ontdekken om gewaardeerd te worden: deel uw passies, maak plannen, stel u positief op tegenover anderen en schenk hun vertrouwen, durf u kwetsbaar op te stellen en uw zwakheden te tonen, geef voorrang aan uw affectieve relaties, ga lachend door het leven, bijt erin als in een rijpe vrucht, wees gul met geschenken, kortom: cultiveer uw eigen geluk, zodat het uitstraalt naar uw omgeving. Uiteindelijk zijn er 1.001 manieren om liefde te krijgen van anderen!

Gepubliceerd door Dr. Catherine Solano, bewerkt door C. De Kock, gezondheidsjournaliste op 02/03/2004 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Is het liefde of verlangen? Gepubliceerd op 14/12/2015 - 15h34

Liefde en verlangen zijn twee totaal andere gevoelens die echter zeer nauw samenhangen. Het is niet steeds gemakkelijk ze van elkaar te onderscheiden.

Relaties: hoe uw partner overtuigen? Geüpdatet op 11/01/2010 - 00h00

"Ik zou mijn vriend(in) ertoe willen overhalen om op vakantie te gaan in de bergen. Hoe begin ik eraan?" Die vraag naar een strategie om de andere te laten doen wat u wil, duikt regelmatig op in relaties , op allerlei gebieden. Hoe pakt u dat aan? En...

Meer artikels