5 huismiddeltjes voor beschadigd of broos haar

Gepubliceerd door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 24/06/2013 - 14h59
-A +A

Is uw haar wat platjes, vermoeid en beschadigd door te vaak wassen, kleuren of brushen?

Met een beetje geduld en enkele ‘bijna wonderoliën’ kunt u zelf verzorgingsproducten brouwen om uw haar weer in vorm te krijgen. Hier zijn 5 gemakkelijke instantrecepten: shampoo voor beschadigd haar met petitgrain (etherische oliën) van ondermeer de pomeransboom, luxeolie genre duizend-en-een-nacht of huisgemaakte maskers met vruchten en honing...

PUB

Speciale shampoo voor beschadigd haar

Dat is de eenvoudigste bereiding. U kunt beginnen van een neutrale reinigende basis of zelfs van een bestaande shampoo, maar neem dan de meest neutrale en liefst een zonder parfum.

Doe er dan voor elke dosis shampoo twee of drie druppels etherische olie bij van pomerans of bittere sinaasappel (Citrus aurantium), ook gekend als petitgrain. De olie heeft een zacht parfum en is makkelijk te vinden in de handel. Ze is speciaal geschikt voor beschadigd en droog haar.  U kunt bij de shampoo ook nog een halve koffielepel honing doen.

Een luxueuze 'duizend-en-een-nacht-olie'

Voor deze bereiding zult u iets meer betalen en naar een biowinkel moeten. Maar de textuur en het bedwelmend parfum zijn ronduit verrukkelijk!

Vermeng twee koffielepels vrij vette olie (bijvoorbeeld argan- of avocado-olie) met twee koffielepels gesmolten galamboter, twee koffielepels jojoba-olie en drie koffielepels zachte amandelolie.

Doe bij dit mengsel 15 druppels etherische olie van sandelhout, 5 druppels etherische kamille-olie en 10 druppels etherische olibanumolie (wierookhars).
Maak van de olie een haarmasker en laat het ten minste anderhalf uur inwerken. Was het daarna uit met een zachte shampoo. U kunt er ook gewoon een paar druppels van op de puntjes doen.

Gepubliceerd door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 24/06/2013 - 14h59

Sylvie Hampikian, « Créez vos cosmétiques », uit. Terre Vivante, 2011

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Huismiddeltjes voor mooi en glanzend haar Gepubliceerd op 08/12/2015 - 15h24

Vandaag zijn alle mogelijke en alle denkbare verzorgingsproducten voor elk type haar te koop. Toch zijn er nog mensen die gek zijn op de grootmoedersmiddeltjes. Ze zweren bij zelf gemaakte middeltjes die ze brouwen met basisproducten die in de handel...

Ik heb vet haar. Wat moet ik doen? Gepubliceerd op 17/11/2017 - 12h43

Ze kleven, ze zijn dof en voelen niet leuk aan… Vette haren zijn een echte ellende! Ze vaker wassen - op het eerste gezicht een logische en normale reactie - verergert de zaak alleen maar. Maar er valt wel degelijk iets aan te doen.

Cellulitis: denk aan etherische oliën! Gepubliceerd op 03/02/2016 - 10h57

Een gezonde voeding, regelmatig sporten en massages zijn de enige echt doeltreffende oplossingen voor cellulitis - en ze vergen veel tijd. Maar u kunt deze middelen een extra duwtje geven door etherische oliën te gebruiken.

Meer artikels