PUBLICITÉ

31 mei: Wereld Niet-Rokersdag

Gepubliceerd door C. De Kock, gezondheidsjournaliste op 25/05/2004 - 00h00
-A +A

Deze internationale rookvrije dag is de ideale gelegenheid voor rokers om tijdelijk hun sigaretten weg te bergen, als aanmoediging om definitief te stoppen.

PUB

Rookverbod

Er was al een rookverbod in trams, bussen, vliegtuigen, sommige werkplaatsen, ziekenhuizen, bioscopen, winkelcentra, … En met de nieuwe regelgeving bij de NMBS die op 1 januari 2004 van kracht werd, mag er ook niet meer gerookt worden op de trein. Meer nog: met het federaal plan ter bestrijding van tabaksgebruik dat minister van Volksgezondheid Rudy Demotte onlangs voorstelde en het ontwerpbesluit "rookvrije werkplek" van staatssecretaris voor Welzijn op het Werk Kathleen Van Brempt wordt het aantal beperkingen vermoedelijk nog uitgebreid.

Tijdelijke onthouding

De algemene invoering van deze drastische verbodsbepalingen dwingen de ongeveer 29 % rokende Belgen (ongeveer 3 miljoen mensen) om zich tijdelijk te onthouden. Periodes waarin rokers te maken krijgen met situaties waarin ze niet mogen roken, worden periodes van tijdelijke onthouding genoemd. Voor hen zijn dit knap moeilijke momenten.

Gepubliceerd door C. De Kock, gezondheidsjournaliste op 25/05/2004 - 00h00 Bron: persbericht Nicorette over tijdelijke tabaksonthouding, mei 2004.
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
De Belgen bij de zwaarste rokers van Europa Geüpdatet op 04/09/2007 - 00h00

In 2006 hebben de Belgische rokers niet minder dan 1.449 sigaretten per inwoner gerookt! Daarmee staan de Belgen, na de Nederlanders, op een weinig benijdenswaardige tweede plaats op de lijst van de zwaarste Europese rokers . Om een roker te kunnen m...

Meer artikels