PUBLICITÉ

2016, het jaar van de kleine overwinningen?

Gepubliceerd door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 06/01/2016 - 09h52
-A +A

Uw redactrice wenst u het allerbeste voor het nieuwe jaar en verklapt u haar goede voornemens.

PUB

Hoe maken we van het nieuwe jaar een gezond jaar?

Die vraag komt elk jaar terug. Hoe kunnen we een goed voornemen maken dat onze gezondheid kan verbeteren en dat we kunnen blijven volhouden? Stoppen met roken, aan sport beginnen doen, vermageren,… Het zou allemaal heel goed voor ons zijn, maar het is soms lastig om die grote veranderingen in gang te zetten. Niets is gemakkelijker dan zo’n voornemen te maken en erdoor ontmoedigd te raken om dan in maart vast te stellen dat er niets concreets veranderd is… behalve dan die deuk die ons zelfvertrouwen gekregen heeft.

Ga voor het kleine en bereik grote veranderingen

Daarom neemt uw redactrice zich dit jaar voor om te gaan voor de kleine overwinningen van elke dag. Een sneetje brood minder voor het iets te rijkelijke ontbijt. Een kop koffie minder in de loop van de al vrij stresserende dag. Een halfuur langer slapen, tijd die we afsnoepen van die zo opslorpende televisie (Netflix is op dat vlak onze grootste vijand!). Al die kleine dingen doen er wel degelijk toe voor onze gezondheid; maar we vinden niet elke dag de moed om al die gevechten te leveren. Daarom beslissen we dit jaar om kleine dingen na te streven, maar dan wel alle uitdagingen serieus te nemen. Zonder onszelf evenwel onder druk te zetten: we kunnen al eens falen, ongeacht wat we ons hebben voorgenomen! Het idee erachter is niet om elke kleine beslissing die we nemen te dramatiseren, maar gewoon om er ons meer bewust van te zijn. Zo zullen we minder snel ontsporen en kunnen we ook die kleine overwinningen, die als puntje bij paaltje komt het verschil kunnen maken, serieus nemen!

Afspraak volgend jaar om te zien of dat goede voornemen vruchten gedragen heeft...

Post gepubliceerd door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 06/01/2016 - 09h52
Ce billet fait partie du blog : Blog van de redactie
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Hoe houdt u uw goede voornemens vol? Gepubliceerd op 26/12/2011 - 03h39

Voornemens worden altijd met de beste bedoelingen gemaakt. Maar soms vergeten we ze al snel! Misschien bent u van plan om met het nieuwe jaar een nieuwe start te nemen. Deze tips kunnen u helpen om u aan uw mooie beloften te houden.

Bekomen na de feestdagen Gepubliceerd op 23/12/2016 - 12h02

Chocolade, ganzelever, gerookte zalm, kerststronken, kerst- en nieuwjaarsdiners, champagne en lekkere wijnen... twee weken lang hebben we ons volgepropt met calorieën. En er maar weinig verbruikt, behalve dan diegenen die in deze periode op winterspo...

Mijn vier goede voornemens voor een gezond 2016 Gepubliceerd op 29/12/2015 - 11h42

Het voorbije jaar is er in de media heel wat te doen geweest rond gezondheid . We hebben erdoor heel wat kunnen opsteken over de werking van ons lichaam. Welke lessen kunnen we eruit trekken? En wat zijn de beste voornemens die we kunnen maken voor e...

Meer artikels