PUBLICITÉ

2 kilo minder dankzij acupunctuur?

Gepubliceerd door Aurélie Bastin, Gezondheidsjournaliste op 23/03/2009 - 00h00
-A +A

Wenst u dat uw zomerjurkje nog mooi past zonder dat u (al te veel) de buikriem moet aanhalen, dan hebt u nog enkele maanden de tijd om het vermagerend effect van acupunctuur te testen!

PUB

Kan acupunctuur u helpen in de strijd tegen overgewicht?


Acupunctuur, de geneeswijze die de energiestromen in het lichaam met dunne naalden beïnvloedt, zou o.a. de eetlust kunnen verminderen en helpen om de frustraties die bij een dieet horen, beter te verdragen. Dat is althans wat talrijke beoefenaars van deze alternatieve therapie beloven. Hoewel ze in onze contreien deel uitmaakt van de meest erkende therapieën, is acupunctuur bij artsen en wetenschappers nog altijd zeer omstreden.

Tussen 1,5 en 2 kilo minder


Om er meer over te vernemen, heeft een team wetenschappers 31 wetenschappelijke studies, gewijd aan de vermagerende eigenschappen van acupunctuur, onder de loep genomen. Hun besluit? Vergeleken met meer conventionele behandelingen (hypocalorisch dieet, eetlustremmers…), kon met acupunctuur een bijkomend gewichtsverlies van bijna 2 kilo bereikt worden. In vergelijking met een placebo, toonden de dunne naalden eveneens hun doeltreffendheid: 1,560 kilo minder op de weegschaal!

Gepubliceerd door Aurélie Bastin, Gezondheidsjournaliste op 23/03/2009 - 00h00 Cho SH et coll., International Journal of Obesity, januari 2009
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Migraine en acupunctuur: placebo-effect? Geüpdatet op 23/08/2005 - 00h00

Is acupunctuur doeltreffend bij de behandeling van hoofdpijn? De resultaten van een Duitse studie reiken elementen aan om op deze vraag te antwoorden: ja, maar niet meer dan een placebo.

Acupunctuur: duurzaam doeltreffend bij tabaksontwenning! Geüpdatet op 16/09/2003 - 00h00

De consensusconferentie in 1998 in Parijs leverde tegenstrijdige conclusies op over de doeltreffendheid van acupunctuur bij tabaksontwenning . Uit nieuwe analyses blijkt acupunctuur vandaag namelijk drie keer meer kans op succes op te leveren dan gee...

Meer artikels