PUBLICITÉ

100% natuurlijke middeltjes tegen insecten

Gepubliceerd door Isabelle Eustache op 07/07/2015 - 15h10
-A +A

Of we nu thuis zijn, op vakantie of een uitstapje maken naar het bos, we zijn nergens veilig voor muggen en andere ongewenste en vaak hinderlijke insecten. Laat de chemische producten maar links liggen. Ze zijn giftig en niet alleen schadelijk voor de insecten, maar ook voor onszelf en het milieu. Kies liever voor de volgende 100% natuurlijke methodes

PUB

Natriumbicarbonaat: onmisbaar

Natriumbicarbonaat is een uitstekend insecticide en in de meeste gevallen efficiënt. Als u één product koopt, kies dan dit. Het werkt tegen een hele waaier van ‘ongedierte’ en is niet belastend voor het milieu.
Meng een eetlepel bicarbonaat door 5 eetlepels olijfolie, en doe dat mengsel dan in een halve liter water. Verstuif meerdere keren per dag. 

 

Tegen muggen

Etherische olie van citronella of geranium (opgelet: deze etherische oliën zijn niet aangewezen bij zwangerschap of borstvoeding).
Oplossen in een neutrale plantaardige olie (1 op 10) en op de huid aanbrengen.
Nog een tip: verwijder stilstaand water (bak met regenwater, kuip of teil, vaas,…), draag kleren met lange mouwen en een lange broek en breng een vleugje exotiek binnen door een muggennet boven uw bed te hangen.

 

Gepubliceerd door Isabelle Eustache op 07/07/2015 - 15h10

Emmanuelle Vibert, 100 réflexes bio, Uitgeverij Leduc ; Alessandra Moro Buronzo, Grand guide des huiles essentielles, Uitgeverij Hachette Pratique.

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Etherische oliën om muggen te bestrijden Geüpdatet op 17/07/2015 - 17h06

Muggen zijn vervelend. Ze steken, veroorzaken jeuk en ze kunnen ziektes overdragen. Sommige etherische oliën houden deze ongenode gasten van onze huid weg. Welke en hoe moet u ze gebruiken? Een overzicht van de meest doeltreffende etherische oliën me...

Cellulitis: denk aan etherische oliën! Gepubliceerd op 03/02/2016 - 10h57

Een gezonde voeding, regelmatig sporten en massages zijn de enige echt doeltreffende oplossingen voor cellulitis - en ze vergen veel tijd. Maar u kunt deze middelen een extra duwtje geven door etherische oliën te gebruiken.

Meer artikels