PUBLICITÉ

Tien tips om beter te vermageren!

Geüpdatet door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 08/05/2017 - 10h03
-A +A

We weten het allemaal: om te vermageren, moeten we minder vet, minder suiker en minder vlees eten, maar meer fruit en groenten, en bovendien mogen we tussendoor niet knabbelen. Het is uiteraard gemakkelijker gezegd dan gedaan.

Blijven uw inspanningen zonder resultaat? Verander eens van tactiek en wijzig uw voedingsgewoonten.

PUB

1) Breng de groenten op smaak

Meer groenten eten betekent niet noodzakelijk dat u ze in water moet koken en zo moet opeten. Ze moeten uiteraard ook niet in de olie of in de boter baden. U kunt ze stoven, pureren, gratineren, er een slaatje van maken… U kunt ze ook op smaak brengen met kruiden, balsamicoazijn, een yoghurtsausje, enz.
Hetzelfde geldt voor de bereiding van vis: als men u aanraadt om tweemaal per week vis te eten, dan is het logisch dat u de bereidingswijze varieert. Keuze genoeg: vis in court-bouillon, gegrilleerde vis, vis in papillot… Breng het gerecht ook op smaak volgens de inspiratie van de dag: mosterdsaus, uienfondue, tomatenpuree, citroen, curry…
 

2) Eenmaal per dag vlees eten is voldoende

Het is echt niet nodig bij elke maaltijd vlees (of vis, eieren, ham) te eten. Een aanvoer van dierlijke eiwitten eenmaal per dag is voldoende. Eet u bijvoorbeeld 's middags vlees, dan kunt u 's avonds een maaltijd samenstellen met groenten (rauwkost of soep), gevolgd door zetmeel of granen (pasta, rijst, tarwe, quinoa, bulgur…) die u serveert met ratatouille, champignons, tomaten, enz.
 

Oorspronkelijk gepubliceerd op 09/02/2009 - 00h00 en geüpdatet door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 08/05/2017 - 10h03
Bekijk dit artikel
PUBLICITÉ
Lees ook
Eindejaarsfeesten: hoe omgaan met al die zoetigheid? Gepubliceerd op 19/12/2017 - 10h38

Chocolade, pralines en andere snoepjes, kerststronken en nog meer van die desserts… Tijdens de eindejaarsfeesten lopen we steevast gevaar om een overdosis suiker binnen te krijgen. Dat kan natuurlijk voor extra en ongewenste kilo’s zorgen . Maar het...

Zes tips voor een zomer in topvorm! Geüpdatet op 25/06/2012 - 12h23

De zomer is er eindelijk. We hebben er zolang naar uitgekeken. Zomer staat synoniem met zon, warmte, vakantie, dagdromen, enz. Enkele tips om fysiek en mentaal in topvorm te geraken zodat u alles uit uw zomer kunt halen.

Hoe houdt u uw goede voornemens vol? Gepubliceerd op 26/12/2011 - 03h39

Voornemens worden altijd met de beste bedoelingen gemaakt. Maar soms vergeten we ze al snel! Misschien bent u van plan om met het nieuwe jaar een nieuwe start te nemen. Deze tips kunnen u helpen om u aan uw mooie beloften te houden.

Meer artikels