Zwangerschap: welke zijn de eerste tekenen?

Zwangerschap: welke zijn de eerste tekenen?

Meteen na het begin van de zwangerschap, voelt men zich 'anders', een gevoel dat dag na dag sterker wordt.

Het lichaam waarschuwt dat grote veranderingen voor de deur staan. Omdat alle vrouwen verschillend zijn, kan bij sommigen onder hen een gevoel van misselijkheid optreden in het begin van de zwangerschap, terwijl anderen er weinig van merken. Niet alle vrouwen hebben er in dezelfde mate last van.

Maar welke zijn de algemene tekenen die een zwangerschap aankondigen?

De menstruatie blijft uit.. teken van zwangerschap 

Het uitblijven van de menstruatie is een zeer duidelijke aanwijzing van een zwangerschap. Absolute zekerheid is er echter nog niet: dat uitblijven kan te wijten zijn aan onregelmatige regels, psychologische stoornissen, een reis of zelfs het innemen van een geneesmiddel.

Soms na, maar dikwijls ook vóór het uitblijven van de menstruatie, kunnen talrijke andere aanwijzingen waargenomen worden door een zwangere vrouw.

Veranderingen aan de borsten

De borsten nemen in omvang toe en voelen gespannen aan. Ze worden harder en zwaarder. Zwangere vrouwen kunnen een lichte prikkeling voelen. De tepelhoven worden groter en kleuren donkerder. Ze zijn soms ook bedekt met kliertjes van Montgomery. De tepels worden gevoeliger en zijn beter gevormd.

Bijgewerkt door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 02/01/2013
Origineel artikel geschreven door op 26/04/2010

Bronnen: Attendre bébé (In verwachting), Prof. Frydman, uitg. Hachette.

Vindt u het artikel interessant?