Zwangerschap: welke zijn de eerste tekenen?

Zwangerschap: welke zijn de eerste tekenen?

Meteen al aan het begin van de zwangerschap voelen sommige toekomstige moeders zich anders. Andere voelen helemaal niets.

De grote veranderingen die in het lichaam plaatsvinden, kunnen verraden dat u zwanger bent. Maar elke vrouw is anders. De ongemakken aan het begin van de zwangerschap komen bij de ene vrouw vroeger dan bij de andere en zijn bij de ene vrouw lastiger om te dragen dan bij de andere.

Misselijkheid, verandering in de borsten... wat zijn de bekendste symptomen die een zwangerschap aankondigen?

De menstruatie blijft uit.. teken van zwangerschap 

Het uitblijven van de menstruatie is een zeer duidelijke aanwijzing van een zwangerschap. Absolute zekerheid is er echter nog niet: dat uitblijven kan te wijten zijn aan onregelmatige regels, psychologische stoornissen, een reis of zelfs het innemen van een geneesmiddel.
Soms na, maar dikwijls ook vóór het uitblijven van de menstruatie, kunnen talrijke andere aanwijzingen waargenomen worden door een zwangere vrouw.

Veranderingen aan de borsten

De borsten nemen in omvang toe en voelen gespannen aan. Ze worden harder en zwaarder. Zwangere vrouwen kunnen een lichte prikkeling voelen. De tepelhoven worden groter en kleuren donkerder. Ze zijn soms ook bedekt met kliertjes van Montgomery. De tepels worden gevoeliger en zijn beter gevormd.

Bijgewerkt door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 23/10/2015
Origineel artikel geschreven door op 26/04/2010

Bronnen: Attendre bébé (In verwachting), Prof. Frydman, uitg. Hachette.

Vindt u het artikel interessant?