• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  0 mening
 • Getuigenissen (0)

Zwangerschap en tijdelijk geheugenverlies

Zwangerschap en tijdelijk geheugenverlies

Zwangere vrouwen en jonge moeders klagen zeer dikwijls over tijdelijk geheugenverlies.

Maar hoe zit het eigenlijk met die geheugenproblemen die blijkbaar te maken hebben met de zwangerschap?

Leidt zwangerschap tot tijdelijk geheugenverlies?

"Ik heb mijn bril in de koelkast gelegd", "ik ben naast de zetel gaan zitten", "ik ben er zeker van dat ik een afspraak had, maar ik weet niet meer met wie!".

Zwangere vrouwen klagen dikwijls over hun slecht geheugen, dat van hun hersenen een zeef maakt en hen blijkbaar berooft van een groot deel van hun intellectueel vermogen. Het is zelfs al zo ver gekomen dat in Angelsaksische landen wetenschappers zich over het probleem gebogen hebben.

Een geheugenprobleem bij zwangere vrouwen? Welk probleem?

In een zeer recente studie, beweren wetenschappers dat er geen geheugenprobleem is! Australische onderzoekers hebben het geheugen onderzocht van vrouwen tijdens hun eerste zwangerschap en van vrouwen die onlangs voor de eerste keer moeder geworden zijn.

Het onderzoek gebeurde aan de hand van nauwkeurige tests. De resultaten werden vergeleken met die van vrouwen van dezelfde leeftijd die geen kleine kinderen hadden.

De studie wees uit dat zwangere vrouwen en jonge moeders niet vergeetachtiger zijn dan andere vrouwen. Globaal gezien, waren de verschillen vrij beperkt, hoewel vrouwen in het derde trimester van hun zwangerschap op een van de tests (de test over de snelheid van geest) iets minder goed presteerden dan alle andere vrouwen.

Dat zwangerschap slecht is voor het geheugen is dus niet wetenschappelijk bewezen.

Bijgewerkt door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 29/06/2016
Origineel artikel geschreven door op 15/02/2010

Bronnen: www.webmd.com

Vindt u het artikel interessant?
 

Meer weten