Zomerse salade van bloemkool

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diététicienne op 12/08/2014 - 14h11
-A +A
Pour :
4 personnes
Type :
voorgerechten
Difficulté :
Facile
Durée :
30 minutes
Ingrédients :

1 kleine bloemkool
1 citron
8 abricozen
4 tomaten
2 à 3 handjes gemengde sla
1 potje ansjovisfilets op olie
3 eetlepels kleine zwarte olijven
3 eetlepels azijn
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel ketchup
1 koffielepel mosterd

Bereiding van de zomerse salade van bloemkool

Snijd de bloemkoolroosjes los, was ze en kook ze gedurende5 minuten in gezouten water waaraan een 1/2 citroen is toegevoegd. Giet ze af en koel ze af onder de koude kraan. Was de abrikozen en ontpit ze. Snijd ze in kwartjes.

Was de tomaten, snijd ze in vieren.
Was en droog de gemengde sla.

Snijd de ansjovisfilets in stukjes. Meng het geheel voorzichting in een slakom.
Voeg de olijven toe.

Werk af met een vinaigrette van azijn, mosterd, ketchup, olijfolie, zout en peper.
Dien deze zomerse salade van bloemkool goed gekoeld op.

Recept gepubliceerd door Paule Neyrat, diététicienne op 12/08/2014 - 14h11
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB