Zomerse recepten uit de Provence

Dossier recettes publié le 01/07/2013 - 14h50
-A +A

Al deze gerechten zijn bijzonder rijk aan vitamen en minerale zouten. We denken dan in de eerste plaats aan de Provençaalse evenknie van de 'studentenhaver', bij onze Franse buren gekend als 'les quatre mendiants'. Hij is samengesteld uit amandelen, vijgen, hazelnoten en rozijnen en de ingrediënten helpen moeheid te bestrijden ten gevolge van het slechte weer! Een beetje Provence in ons bord kan ons alleen maar goed doen!

PUB

PUB
Lees ook
Op het menu: foie gras Gepubliceerd op 17/12/2012 - 17h44

De naam " foie gras " is angstaanjagend. Het nuttigen ervan roept vaak schuldgevoelens op. Ten onrechte, want de lipiden in eendenlever hebben nagenoeg dezelfde samenstelling als de lipiden in olijfolie, waarvan de weldaden voortdurend worden opgehem...

Welk gevogelte voor de eindejaarsfeesten? Geüpdatet op 12/12/2014 - 13h13

Kalkoen ? Kapoen ? Eend? Poularde? Een mooi, vlezig stuk gevogelte is de traditionele schotel voor de eindejaarsfeesten . Maar alles hangt af van het aantal disgenoten. U moet rekenen op 350 tot 400 g per persoon (beenderen inbegrepen). Hoe kiest u u...

Meer artikels