Zin in een frisse teug zuurstof?

Gepubliceerd door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 08/12/2014 - 16h07
-A +A

Het is winter, maar dat wil niet zeggen dat u niet af en toe een frisse neus moet halen. Wat zou u denken van een wandeling met vertrek aan een treinstation?

PUB

Groene haltes, eindelijk wat natuur voor stadsmensen zonder auto!

Zonder auto leven is voor alles goed. Wat meer beweging, minder luchtvervuiling in de stad, minder verzekeringen betalen, enz. Er zijn ­tientallen voordelen aan verbonden.
Maar er is ook één groot nadeel (en dat is niet het feit dat u zo geen Zweedse betaalbare meubelen kunt gaan kopen): zonder auto is het moeilijker om wandelingen te maken. Het is natuurlijk geen enkel probleem om met de trein ergens naartoe te reizen, maar dan moet je de weg ter plekke al kennen of gaan uitzoeken waar je in de buurt kunt gaan wandelen.

Dat probleem is nu opgelost met de groene haltes. Dat zijn stations verspreid over het hele land waartussen wandelingen zijn uitgestippeld die in gidsen zijn opgenomen.

Mensen die geen auto hebben, kunnen zo het hele land verkennen met de trein!

Hoe werken de groene haltes?

Elke wandeling begint en eindigt in een station. Op elke wandeling is er onderweg ook een halte waar u even kunt rusten of iets drinken.
De duur van de wandelingen varieert , maar ze ligt meestal tussen 15 en 20 kilometer. Er zijn ook veel kortere routes voor beginnelingen of voor mensen met kleine kinderen. Er wordt ook telkens vermeld of het parcours geschikt is voor de buggy of voor mensen met een handicap. Ook de moeilijkheidsgraad wordt telkens aangegeven.
Bij aankomst gaat u gewoon in de trein zitten en laat u zich naar huis rijden.

Alle wandelparcours en de bijzonderheden staan in brochures. Kostprijs: één euro per brochure.

Alleen die brochures te pakken krijgen, is een probleem. Sommige stations waar wandelingen vertrekken, hebben er. Maar het makkelijkst is als u zich richt tot de organisatie die ze uitgeeft, de vzw TreinTramBus. U kunt lid worden voor 18 euro en u betaalt dan nog een euro per brochure (verzendingskosten niet meegerekend).

Zegt het u iets? Surf voor meer details naar de website van de groene haltes (www.groenehalte.be) en van de NMBS www.belgianrail.be

Post gepubliceerd door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 08/12/2014 - 16h07
Ce billet fait partie du blog : Blog van de redactie
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Wandelen met stokken, een kunst Gepubliceerd op 07/07/2015 - 11h09

Almaar meer mensen wandelen met stokken . Geen gewone wandelstok, maar stokken zoals die we die gebruiken om te skiën. Wat zijn de voor- en nadelen van wandelen met stokken ?

Jet leg: pas op voor flebitis na een lange reis Gepubliceerd op 30/06/2014 - 15h07

In het Engels heet het fenomeen 'jet leg', een woordspeling op 'jet lag' ten gevolge van het het tijdsverschil. Bij jet leg, hebben de tijdszones er niets mee te maken! De schuldige is de lange vliegreis en het lange stilzitten... samen met enkele ri...

Bewegen doet zo'n deugd... Geüpdatet op 08/04/2002 - 00h00

Zoals beloofd komen we terug op het salon Life² dat in maart plaatsvond in Brussel. Voeding, sport, preventie... alles is er aan bod gekomen. Wat fysieke activiteit betreft, wist u dat heel wat gezondheidsproblemen kunnen worden voorkomen door matige...

Meer artikels