• rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    0 mening
  • Tips (0)

Zin in een aperitiefje?

Zin in een aperitiefje?

We nodigen nogal snel vrienden of familie uit voor een aperitief in de zomermaanden!

En u probeert altijd het beste in u zelf naar boven te halen.

Het aperitief is dan ook een belangrijk verlengstuk van het diner!

Condimenten met toast

Alle hier vermelde condimenten bewaren enkele dagen in de koelkast. Zo hebt u er altijd bij de hand als u plots beslist om te aperitieven. Ze zijn berekend op ongeveer acht personen, maar alles hangt af van de eetlust en hoeveel uw gasten ervan op hun brood smeren. Als er wat van overblijft, kunt u dat gebruiken om uw groenten op smaak te brengen.

U kunt ze alleen opdienen of met iets erbij. Iedereen belegt zijn brood zelf zoals hij wil, met of zonder garnituur.

Rooster net voor het opdienen enkele grote boterhammen van verschillende soorten brood. Wikkel ze in een servet of doek zodat ze nog lauw blijven.

Zelfbereide guacamole

Plet het vruchtvlees van 4 avocado’s en doe er 2 gepelde tomaten en 6 kleine en in blokjes gesneden zilveruitjes bij. Breng op smaak met 2 koffielepels piment d'Espelette, het sap van citroenen en wat zout. Meng er nog 4 eetlepels olijfolie door.

Geef er gerookte en in kleine reepjes gesneden zalm bij.

Artikel gepubliceerd door op 13/08/2012

Vindt u het artikel interessant?