Ziekte van Paget: wat weet u erover?

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, bewerkt door Danielle Pickman op 10/09/2002 - 00h00
-A +A

De ziekte van Paget is een beenderziekte die wordt gekenmerkt door hypertrofie en kromming van bepaalde beenderen. De ziekte wordt meestal toevallig ontdekt en komt vooral voor bij mannen ouder dan 40 jaar.

PUB

Welke zijn de oorzaken?

De ziekte van Paget is reeds meer dan een eeuw bekend, maar de oorzaak is nog steeds niet gekend. Mogelijk betreft het een virale oorsprong en een genetische aanleg.

Praktische tips?

Als de diagnose gesteld is, moet u dit melden aan elke arts die u raadpleegt. Zo kan de ziekte van Paget een operatie op een bot soms moeilijker maken (meer kans op bloeding) of kan langdurige bedrust problemen geven (schadelijke stijging van het calciumgehalte in het bloed).

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, bewerkt door Danielle Pickman op 10/09/2002 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Artrose bij honden Geüpdatet op 09/02/2005 - 00h00

Een gezonde hond moet ook gezonde poten hebben. Gewrichtsaandoeningen kunnen immers zo pijnlijk zijn dat ze uw hond sterk hinderen in zijn "actief leven".

Fontanellen en melkkorsten Geüpdatet op 06/01/2004 - 00h00

De fontanel is het vliezige deel van het schedeldak bij baby's. Op die plaats zitten de beenderen nog niet vast, zodat de hersenen zich nog kunnen ontwikkelen. Wist u ook dat er eigenlijk twee soorten fontanellen bestaan?

Heupdysplasie bij honden Geüpdatet op 01/06/2005 - 00h00

Heupdysplasie veroorzaakt artrose bij zeer jonge honden. Hoe vroeger de aandoening wordt gediagnosticeerd, des te sneller ze kan worden behandeld, zodat u uw vriend een goede levenskwaliteit en lange wandelingen met zijn lievelingsbaasje kunt bieden!

Meer artikels