Zeven tips om het moreel hoog te houden en somberheid te verdrijven

Gepubliceerd door journaliste santé op 18/12/2014 - 11h18
-A +A

Gebrek aan licht, de grauwe lucht, de kou, de dagelijkse sleur en de stormloop op cadeautjes, het zorgt er allemaal voor dat we ons moe en misschien wel een tikkeltje depri voelen. Maar er is goed nieuws: we kunnen onze emoties bijsturen en ons moreel opkrikken, zelfs in putje winter.

Volg onze zeven speciale tips voor een "goed humeur"!

PUB

Fleur uw leven op

Welke kleur van kleren hebt u vandaag aan? Vergeet even het zwart en grijs en kies voor kleur. Misschien houdt u niet van een roze of flashy blauwe jas in uw wintergarderobe, maar niets houdt u tegen om met kleur te spelen via een bloes, een sjaal of een bontstola. Denk er ‘s morgens aan als u zich aankleedt en haal alles uit de kast wat iets meer kleur heeft.

Zet zo vaak mogelijk wat muziek op: op het werk, in de keuken, in de auto, in de tram, trein of bus, op straat, enz. Het weldoende effect van muziek is algemeen erkend en wordt zelfs gebruikt in de behandeling van bepaalde ziektes. Ontzeg het u dus niet, want muziek kan helpen om u gelukkig te maken! Durf u ook verbaal te uiten: ga in gesprek met de anderen en kies voor dialoog (met de kinderen, partner, collega’s, vrienden, buren, ouders, enz.). Dat kan oog in oog, maar ook aan de telefoon of op Skype. Leef u ook uit ook met uw lichaam: dans in de woonkamer, improviseer iets, alleen of met de kinderen.

Bekijk alles van een positievere kant

Herpak u en verander uw reflexen! Alles wat er gebeurt, hoe belangrijk of onbelangrijk het ook is, heeft ook een positieve kant. Soms vraagt het maar een klein beetje moeite om snel die reflex aan te nemen en de positieve kant van iets te zien. Positief denken werkt aanstekelijk. Als u de dingen van de goede kant leert zien, zullen ook de mensen om u heen misschien wel van houding veranderen.

Gepubliceerd door journaliste santé op 18/12/2014 - 11h18
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Muziek is goed voor het hart Geüpdatet op 11/01/2010 - 00h00

Naar muziek luisteren is niet alleen goed voor het moreel, maar ook voor het hart , letterlijk dan. Muziek verzacht ook pijn en angsten. Wacht dus niet langer en luister elke dag naar uw lievelingsmuziek...

Muziek helpt tegen kanker Geüpdatet op 05/09/2011 - 11h21

Uit een meta-analyse van hedendaagse, wetenschappelijke onderzoeken blijkt dat muziektherapie zou helpen tegen kanker . Muziek zou vooral de levenskwaliteit van de patiënten sterk verbeteren.

Meer artikels