Zeven remedies voor de bad hair days: zo heb je elke dag mooi haar!

Gepubliceerd door Marion Garteiser, gezondheidjsournaliste op 10/11/2017 - 10h05
-A +A

Iedereen heeft weleens een “bad hair day”, een dag dat je haar gewoon niet zit zoals je dat wilt, wat je er ook aan doet. Zo’n dag is er altijd een die slecht begint. De ideale remedie is gewoon herbeginnen van nul, met wassen, drogen, borstelen of kammen, en in model brengen. Maar daar ontbreekt soms de tijd voor. Ziehier onze tips…

PUB

Vet haar? Vlechten!

Vlechten zijn mooier als het haar de voorbije uren niet gewassen is. Het laat zich dan makkelijker manipuleren en heeft meer body. Gebruik daarnaast ook droogshampoo in plaats van de gewone shampoo. Zo krijgt je haar meer volume en maak je van je bad hair day de dag van je mooiste haarcreaties…

Plat en zacht haar? Droog wassen!

Je haar is gewassen en schoon, maar het heeft niet meer de gewenste vorm: het is plat en zacht en is op geen enkele manier in model te brengen… Droogshampoo kan hier helpen. Het haar krijgt er meer volume door en zal ook beter op zijn plaats blijven zitten.

Kroeshaar: een beetje haarlak!

Haar dat kroest en een krans rond het kapsel vormt zodra het wat miezert of de lucht vochtig is: het werkt op de zenuwen en kammen of borstelen hebben er geen enkele vat op. Sommige kapsels - zoals een nonchalant haarknotje - verdragen het beter dan andere. Wat je ook kunt proberen, is een beetje haarlak op een kam doen en er dan mee door je haar gaan om de vele kleine krulletjes te temmen!

Haarpieken: alles omgooien!

Een losse haarpiek op de verkeerde plek maakt het onmogelijk om het haar netjes te kammen en te schikken. Zo’n piek is soms weg te krijgen door het haar een beetje nat te maken, maar dat lukt niet altijd. Probeer anders eens om de scheiding in je haar te veranderen. Het geeft een heel andere dynamiek aan het kapsel en de haarpiek verdwijnt zo vanzelf.

Te droog haar: een knotje

Agressieve verzorgingsproducten of ruig weer doen het haar zijn textuur en glans verliezen, waardoor het wel lijkt of je een bos hooi op je hoofd hebt. Maak je het leven niet onnodig gecompliceerd: maak een losse haarknot waar je highlights rustig mogen uit steken, en stop de gespleten puntjes of haarplukjes weg met haarspelden.

Kapsel uit model door een hoed: anticipeer!

Als we een muts of zonnehoed dragen, wordt het haar wat platgedrukt en heeft het kapsel er vaak onder te lijden. Maar ook daar bestaat een oplossing voor: kam en schik je haar voor je je hoed opzet nog niet definitief. Als je je haar bijvoorbeeld normaal naar achteren gekamd draagt, leg het dan voor je je hoed opzet opzij. Zo kun je het kammen zoals je het wilt hebben als je je hoed afneemt zonder dat je kapsel door de hoed vervormd is.

Middeltjes om te verdoezelen

Als de situatie hopeloos is en je niets kunt doen, is het tijd om over te schakelen op camouflage. Een sjaal, een haarband, een elastiekje, grote sierspelden… er bestaan veel accessoires om de problematische plekjes weg te moffelen.

 

Gepubliceerd door Marion Garteiser, gezondheidjsournaliste op 10/11/2017 - 10h05
Bekijk dit artikel
PUB