Zeven regels om uw kind te leren eten

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 03/06/2008 - 00h00
-A +A

Kinderen leren eten is niet gemakkelijk. De theorie klinkt niet echt moeilijk, maar de praktijk is een ander paar mouwen. Wat zijn de grote voedingsregels die u moet volgen om uw kind goed te leren eten?

PUB

De menu's: de ouders kiezen

Vraag uw kind niet wat het wil eten. De samenstelling van de menu's is een zaak van de ouders, want alleen zij kunnen ervoor zorgen dat hun kind evenwichtige maaltijden verorbert. Ook variatie is natuurlijk van cruciaal belang voor de gezondheid. Maar los daarvan maakt een kind dat regelmatig nieuwe levensmiddelen ontdekt, meer kans om goede eetgewoonten aan te kweken.

Geen verboden voedingsproducten

Geen enkel voedingsmiddel mag verguisd worden. Snoepjes, frieten, worst of limonade mogen niet verboden worden. Laat uw kind ervan eten of drinken, maar alleen nu en dan en met mate. Idem voor junkfood: als u het daarna compenseert met een lichtere maaltijd en het beperkt tot één keer per maand, is er geen probleem. Iets verbieden scherpt de goesting altijd aan en het gevaar bestaat ook dat u zo frustratie kweekt. Trouwens alle levensmiddelen dragen bij tot de verscheidenheid van het menu.

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 03/06/2008 - 00h00 Centrum voor Voedingsonderzoek en -informatie (Cerin), Frankrijk, n°181, oktober 2007.
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Kinderen en tieners: hoe voorkomt u dat ze te dik worden? Gepubliceerd op 02/11/2016 - 12h36

18 % van de jongeren in België is te dik; 4% is ronduit obees . Onze kinderen hebben almaar meer de neiging om te veel bij te komen . Hoe komt dat? En hoe kunt u voorkomen dat uw kind of tiener te dik wordt ? Misschien wordt het tijd om onze gewoonte...

Meer artikels