Zeven goede redenen om aan het joggen te gaan

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 07/09/2009 - 00h00
-A +A

Joggen is de eenvoudigste en meest democratische sport die er bestaat. En het is ook nog heel goed voor de gezondheid .

PUB

Joggen helpt kanker voorkomen


Het is wetenschappelijk bewezen dat mensen die joggen minder kanker krijgen dan mensen die een zittend leven leiden. Bij vrouwelijke joggers bijvoorbeeld ligt het risico op borstkanker de helft lager. Omdat joggen ook de darmtransit stimuleert (waardoor de wanden van de dikke darm minder blootgesteld worden aan kankerverwekkende stoffen), worden er bij mensen die deze sport beoefenen ook duidelijk minder gevallen van darmkanker vastgesteld.

Joggen is een goed natuurlijk slaapmiddel


Sport in het algemeen bevordert het inslapen en de kwaliteit van de slaap, op voorwaarde dat het niet vlak voor het slapengaan gebeurt. Daarom ook wordt joggen aanbevolen aan mensen met slaapstoornissen.

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 07/09/2009 - 00h00 Cécile Bertin, "Courir au féminin", uitgeverij Leduc.
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Lopen doet langer leven Geüpdatet op 26/08/2008 - 00h00

Regelmatig joggen vertraagt het verouderingsproces. Meer nog, lopen doet langer leven. 70- en 80-plussers die actief blijven, verkleinen hun kans op een vroegtijdig overlijden met de helft.

Zin om aan het joggen te gaan? Gepubliceerd op 12/05/2015 - 10h19

Joggen ? Dat is een lichaamsactiviteit die haast niets kost en die u overal kunt beoefenen. De voordelen voor de gezondheid zijn duidelijk bewezen. Als u bang bent voor blessures, geven we u graag een paar tips mee om ermee te starten.

Kan joggen uw figuur veranderen? Gepubliceerd op 13/04/2015 - 11h17

Joggen is een sport die makkelijk te beoefenen is, goed betaalbaar is en die iedereen aankan. Maar wat zijn de effecten ervan op ons figuur ? Is lopen bijvoorbeeld een goede oplossing om af te slanken?

Joggen: gymnastiek voor lopers Gepubliceerd op 08/02/2011 - 13h57

Gaat u vaak joggen ? Maak er dan een gewoonte van om in de marge daarvan enkele gymnastiekoefeningen in te voeren om het risico op letsels te verminderen.

Meer artikels