Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste

Zeven goede redenen om aan het joggen te gaan

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 07/09/2009 - 00h00
-A +A

Joggen is de eenvoudigste en meest democratische sport die er bestaat. En het is ook nog heel goed voor de gezondheid .

Joggen helpt kanker voorkomen


Het is wetenschappelijk bewezen dat mensen die joggen minder kanker krijgen dan mensen die een zittend leven leiden. Bij vrouwelijke joggers bijvoorbeeld ligt het risico op borstkanker de helft lager. Omdat joggen ook de darmtransit stimuleert (waardoor de wanden van de dikke darm minder blootgesteld worden aan kankerverwekkende stoffen), worden er bij mensen die deze sport beoefenen ook duidelijk minder gevallen van darmkanker vastgesteld.

Joggen is een goed natuurlijk slaapmiddel


Sport in het algemeen bevordert het inslapen en de kwaliteit van de slaap, op voorwaarde dat het niet vlak voor het slapengaan gebeurt. Daarom ook wordt joggen aanbevolen aan mensen met slaapstoornissen.

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 07/09/2009 - 00h00 Cécile Bertin, "Courir au féminin", uitgeverij Leduc.
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Lopen doet langer leven Geüpdatet op 26/08/2008 - 00h00

Regelmatig joggen vertraagt het verouderingsproces. Meer nog, lopen doet langer leven. 70- en 80-plussers die actief blijven, verkleinen hun kans op een vroegtijdig overlijden met de helft.

Joggen: gymnastiek voor lopers Gepubliceerd op 08/02/2011 - 13h57

Gaat u vaak joggen ? Maak er dan een gewoonte van om in de marge daarvan enkele gymnastiekoefeningen in te voeren om het risico op letsels te verminderen.

Joggen: twaalf tips voor beginners Geüpdatet op 14/04/2015 - 09h24

Ziehier de twaalf belangrijkste tips voor wie wil beginnen te joggen. Joggen is simpel, maar u moet wel enkele basisprincipes in acht nemen om een goede start te nemen en het ook vol te houden. Want alleen regelmatig lopen over een lange periode leve...

Kan joggen uw figuur veranderen? Gepubliceerd op 13/04/2015 - 11h17

Joggen is een sport die makkelijk te beoefenen is, goed betaalbaar is en die iedereen aankan. Maar wat zijn de effecten ervan op ons figuur ? Is lopen bijvoorbeeld een goede oplossing om af te slanken?

Meer artikels