• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  1 mening
 • Commentaren (0)

Zes tips om te feesten zonder de calorieën op te stapelen

Zes tips om te feesten zonder de calorieën op te stapelen

Het warme weer is terug! De avonden worden langer, we kunnen weer feestjes geven. Hoe kunnen we genieten van die toffe momenten en tegelijk op onze voeding blijven letten? Of het nu is om diabetes onder controle te houden, het hart te beschermen of om simpelweg straks weer in die leuke zomerjurk te kunnen, iedereen of toch bijna iedereen zit met die vraag. Ziehier onze tips.

Voedingsevenwicht: de cruciale kwestie


Voeding is een complexe wetenschap en het is helemaal niet vanzelfsprekend om elke dag rekening te houden met wat we eten. Onze maaltijden hangen vaker af van wat we in huis hebben, hoeveel tijd we hebben om te koken en hoe hongerig we ons voelen! Maar ook in deze situatie hebben we nog een zekere greep op ons handelen. De zaken worden ingewikkelder als het om een feestje met aangepast diner gaat en als we uitgenodigd zijn. Hoe kunt u ondanks alles toch nog de controle houden over wat u eet?

Zes tips om niet te overdrijven, ook al is het feest

Plan vooruit

Werp een blik op uw kalender voor de maand. Wat zijn de gelegenheden waarop u zich een pleziertje wilt gunnen? Dat hoeven niet per se allemaal momenten te zijn dat u uit huis gaat eten. Als u geen echte zoetekauw bent bijvoorbeeld, kunt u beslissen om niet te veel te eten van de verjaardagstaart die een van de komende dagen in huis wordt gehaald. En zo kunt u zich een cocktail permitteren als u straks met uw vriendinnen op stap gaat…

Ontregel uw dag niet

Een langetermijnplanning is uitstekend. Maar de hele dag vasten omdat u ’s avonds naar een groot diner moet, is niet verstandig. Het gevaar bestaat dat u uitgehongerd aankomt en dat u zich op het eerste het beste stort wat u in handen krijgt, terwijl het net de bedoeling is om zo veel mogelijk te genieten en zo min mogelijk calorieën naar binnen te werken! De felle schommelingen van de bloedsuikerspiegel die dit soort gedrag veroorzaakt, zijn bovendien nefast.

Maak keuzes

Ga eens na wat u echt graag eet, zodat u niet voor het verkeerde valt. Niet is meer frustrerend dan de balans van een avondje uit op te maken en te moeten vaststellen dat u uw dieet voor deze week verknoeid hebt met een tiramisu waar u niet eens zin in had…

Neem wat mee naar huis

Is de verleiding onweerstaanbaar? Misschien kunt u wat aan de timing sleutelen. Op restaurant wordt het bijvoorbeeld almaar gangbaarder om een recipiënt te vragen zodat u een deel van het gerecht of het dessert mee naar huis kunt nemen en niet alles op het moment zelf moet opeten. Zo spreidt u de calorieopname wat en kunt u vooral dubbel genieten van het lekkere eten in plaats van u ziek te eten.

Neem kleinere porties

Een feestje betekent plezier maken en u een extraatje gunnen, maar niet uw maag helemaal volproppen. Ziet u iets wat er verrukkelijk uitziet? Waarom zou u er dan niet een lepel van nemen in plaats van een heel bord op te scheppen? Als u ergens bij mensen uitgenodigd bent, is dat makkelijk. Op restaurant kunt u bijvoorbeeld een dessert of een verwenkoffie delen.

Beweeg!

Een party betekent ook bewegen! Een rondje op de dansvloer, een wandelingetje vóór het dessert, een wedstrijdje lopen met de neefjes en nichtjes na het eten… Er zijn mogelijkheden zat om calorieën te verbranden. En lichaamsbeweging heeft ook nog het voordeel dat we even van tafel weg zijn. Als u al die lekkere zoete hapjes moeilijk kunt weerstaan, sta dan op en beweeg!

Artikel gepubliceerd door op 13/04/2016

Vindt u het artikel interessant?
 

Meer weten

image_format_460_230

Ananasdieet

 • Ananas heeft al decennialang de diepgewortelde reputatie een vrucht te zijn die de overtollige kilo's doet verdwijnen, ...
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating