Zes aanbevelingen voor migrainelijders

Gepubliceerd door Dr. Philippe Presles op 01/04/2003 - 00h00
-A +A

Migraine in haar verschillende vormen zou tussen 10 en 12 % van de bevolking treffen. In Frankrijk lijden 5 tot 7 miljoen mensen eraan. Ondanks doeltreffende behandelingsmogelijkheden raadplegen migrainelijders weinig hun arts en zijn ze dus onderbehandeld.

PUB

Aanbeveling nr.1

Voor de meeste migrainepatiënten zijn niet-steroïdale anti-inflammatoire geneesmiddelen (NSAID's) de eerstelijnsbehandeling. Naast aspirine bieden ibuprofen, naproxen, tolfenaminezuur en de combinatie acetaminofen / aspirine + cafeïne het meest verlichting.

Aanbeveling nr.2

Als de migraineaanval niet reageert op NSAID's, moeten specifieke antimigrainemiddelen geprobeerd worden: triptan en DHE (dihydroërgotamine of roggekorenderivaten). Slechts weinig publicaties tonen de superioriteit aan van triptans in vergelijking met DHE.

Gepubliceerd door Dr. Philippe Presles op 01/04/2003 - 00h00 Snow V et coll. Ann Intern Med 2002 ;137 :840-9
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Hormonen verantwoordelijk voor migraine Gepubliceerd op 24/05/2017 - 11h00

Het verband tussen migraine en de menstruatiecyclus blijkt een feit te zijn bij heel wat vrouwen. De oorzaak? Oestrogenen hebben een invloed op het functioneren van de hersenen en een daling van het oestrogenengehalte kan een migrainecrisis uitlokken...

Onze zomerreeks : Diabetes en jetlag Geüpdatet op 31/07/2002 - 00h00

Het uurverschil bij lange reizen legt het lichaam een ander ritme op. Het uurverschil kan bij sommige personen vrij lang nawerken. Sommigen mensen, zoals patiënten met suikerziekte (diabetes), moeten hun behandeling zo nodig aanpassen...

Migraine en hormonen: een duidelijke link Gepubliceerd op 15/03/2017 - 15h51

Er bestaat een duidelijk verband tussen de geslachtelijke hormonen en migraine . Sommige periodes in het leven van een vrouw hebben zo een gunstige of ongunstige invloed op het uitbreken van migraineaanvallen, en zelfs op de intensiteit ervan.

Meer artikels