Zalmfilets met prei

Recept aangemaakt op 29/03/2010 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 16/02/2014 - 16h56
-A +A
Pour :
4 personnes
Type :
voorgerechten
Difficulté :
Facile
Durée :
25 minutes
Ingrédients :

6 kleine preien
1 eetlepel olijfolie
1 klein glas witte wijn
4 zalmfilets van 150 g
4 eetlepels room
zout
fleur de sel
versgemalen peper

Bereiding van de zalmfilets met prei

Maak de prei schoon. Snij de stukken groen die te hard zijn weg.
Snij de rest met een mes in de lengterichting half open en spoel grondig.Schud ze goed uit.

Snij de prei dan in dunne ringen.

Verhit de olijfolie in een braadpot, doe de prei erin, bestrooi met een beetje zout en stoof 5 minuten.
Doe er de witte wijn bij en laat nog eens 5 minuten op een hoog vuur stoven tot het vocht min of meer is verdampt.
Giet de room erbij, roer en laat nog eens 5 minuten stoven.

Leg de zalmfilets op de prei. Zet het deksel op de pot en laat op een zacht vuur 5 tot 10 minuten garen (al naargelang de dikte van de filets en hoe u de zalm gebakken wilt hebben).
Kruid met een beetje fleur de sel en goed wat peper peper en dien op in de braadpot.

Recept oorspronkelijk gepubliceerd op 29/03/2010 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 16/02/2014 - 16h56
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB