Zalmfilets met champignons

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 12/02/2009 - 00h00
-A +A
Soort :
hoofdgerechten

Evenwichtige menu's met weinig vetten, samengesteld met seizoensproducten.

PUB

Ingrediënten voor twee personen


Zalm: 400 g
Champignons: 250 g
Citroen : 1
Sjalotten: 2
Witte wijn: 1 glas
Zonnnebloemmargarine: 10 g
Slagroom: 1 eetlepel
Zout, peper

De bereiding


Tijd: 30 minuten
Laat de zalmfilet ontgraten door de vishandelaar of doe het zelf met een pincet. Snij hem in twee.
Pers de citroen uit. Verwarm de oven voor op 250°C (stand 8/9)
Maak de champignons schoon: verwijder de vale voet, spoel ze snel onder koud water, laat ze uitlekken en spons ze af. Snij ze in dunne schijfjes, leg ze in een kommetje, overgiet ze met citroensap, zodat ze niet zwart worden. Meng.
Schil en hak de sjalotten. Laat ze met de margarine fruiten in een pan. Zodra ze beginnen te bruineren, legt u de helft op een bordje.
Doe de champignons in de pan, meng, kruid met zout en peper, laat ongeveer tien minuten koken op een groot vuur.
Neem de pan van het vuur, giet de champignons opnieuw in het kommetje en hou ze warm.
Leg de zalmfilets op een bakplaat, zonder vet. Leg ze vijftien minuten in de oven en draai ze halfweg om.
Giet de wijn in een kleine steelpan, voeg de overige sjalot toe. Breng aan het koken en laat indikken tot u ongeveer de helft overhoudt. Voeg de room toe. Laat twee minuten koken. Kruid bij.
Giet de saus over de zalmfilets en leg de champignons errond.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 12/02/2009 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB