Zalm met sinaasappel en amandelen

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtist op 26/01/2015 - 15h54
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
15 minutes
Ingrediënten :

4 moten zalm van 150 gram elk
3 sinaasappels
1 flesje lichte room

1 dessertlepel Grand Marnier
2 eetlepels gepelde amandelen
enkele takjes bieslook
zout
peper
PUB

Bereiding van de zalm met sinaasappel en amandelen

Bestrooi de zalm met een beetje zout.

Rasp de schil van één sinaasappel. Bestrooi de vleeskant van de zalmlapjes met twee koffielepels van de geraspte schil. Houd de rest apart.

Schil de twee overige sinaasappels en snijd met een scherp mesje de partjes uit de vliesjes. Hou ze opzij.

Pers de sinaasappel uit.
Giet de room, het sap van de sinaasappels en de Grand Marnier in een kleine kookpot.
Breng de room aan de kook en laat gedurende 3 tot 4 minuten indikken. Doe de rest van de sinaasappelzeste erbij.
Breng op smaak met peper en zout. Laat de saus op een heel laag vuurtje staan om ze warm te houden. Hou ze wel in de gaten.
Versnipper een paar takjes bieslook met een schaar boven de saus.

Verhit een braadpan met antiaanbaklaag. Doe er geen vetstof in. Rooster de amandelen al schuddend tot ze goudbruin kleuren. Haal ze uit de pan en hou ze opzij.

Leg de zalmlmoten op hun velkant in de pan. Leg het deksel op de pan en laat 3 tot 5 minuten bakken op een middelmatig vuur (baktijd volgens dikte). Controleer af en toe: het vel moet een mooie korst krijgen en het vlees moet rozig worden. Bak de zalm naar uw smaak: rosé of meer doorbakken.

Schik de zalm op een schotel. Verdeel er de geroosterde amandelen over. Werk af met de sinaasappelpartjes.
Giet de saus errond en leg er nog enkele takjes bieslook bij.

Dien de zalm met sinaasappelen en amandelen warm op.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtist op 26/01/2015 - 15h54
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB