Zalm in papillot met een coulis van paprika

Recept aangemaakt op 04/10/2011 - 09h15 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 16/02/2014 - 16h44
-A +A
Voor :
2 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
30 minutes
Ingrediënten :

300 gr zalm
4 rode paprika's
1 teentje look
1 soeplepel room
zout, peper
PUB

Bereiding van de zalm in papillot met een coulis van paprika



Verwarm de oven voor op 240°C (stand 8).

Was de paprika's en droog ze af. Doe ze in een schaal op zet ze op een bakplaat en plaats ze 20 minuten in de oven tot het vel opgezwollen en bruin geworden is.
Draai ze regelmatig om.

Haal ze uit de oven en doe ze in een slakom; doe er folie over en wacht 10 minuten tot ze wat afgekoeld zijn.

Draai voor de vis de oven naar stand 9 (270˚C).

Pel de paprika's, haal de zaadjes eruit en snij in stukken!

Pel en plet de look.
Mix de paprika's en de look tot het een homogene bereiding is.
Doe de coulis in een kookpot. Laat zachtjes sudderen op een zacht vuurtje en roer regelmatig gedurende 10 minuten.

Voeg wat room toe. En vervolgens wat zout en peper. Zachtjes roeren en warm houden.

Neem twee zalmfilets. Neem een groot vel aluminiumfolie, dat je kan dichtvouwen tot een 'buidel' met lucht in (papillot). Leg je zalmfilets erin, doe er citroensap, zout en peper over.
Vorm je buidel, die je goed dichtmaakt, zodat de stoom erin kan blijven. Leg de papillot(tes) in de oven en laat 10 minuten 'stoomkoken" op 280°C. U zou dit ook op een hete grill kunnen doen.

Leg de vis met zijn vocht op een bord en serveer met de coulis apart in een sauskom.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste le 04/10/2011 - 09h15 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste le 16/02/2014 - 16h44
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB