Zalm in een mosterdjasje met jonge raapjes

Recept aangemaakt op 10/11/2015 - 01h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtist op 06/01/2009 - 00h00
-A +A
Voor :
2 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemiddeld
Bereidingstijd :
60 minutes
Ingrediënten :
2 moten zalm van 150 gram mosterd 400 gram jonge raapjes 4 tomaten 2 uien 2 teentjes knoflook 1 koffielepel olijfolie zout peper
PUB

Wrijf de zalmmoten aan één kant ruim in met mosterd.
Leg ze in een bord en bedek met een vel aluminiumfolie. Zet koel weg. Schil de raapjes. Doe ze 15 tot 20 minuten in licht gezouten kokend water. Was de tomaten en schil de uien en het knoflook. Snij alles in stukjes. Doe ze in een kookpot en bestrooi met wat zout. Laat 20 tot 30 minuten op een zacht vuurtje stoven. Haal de saus door een zeef en druk goed aan om het maximum van de smaak eruit te halen. Doe ze terug in de pot en laat eventueel indikken.

Verhit de olie in een braadpan met antiaanbaklaag. Vet de pan eerst in met een kwastje en zorg dat ze goed heet is. Bak de zalmmoten met de mosterdkant 3 tot 4 minuten al naargelang de dikte en tot ze de gewenste gaarte hebben: rozig of doorbakken. Draai om en bak nog 1 minuut aan de andere kant. Giet de tomatensaus in de schotel, leg de zalmmoten errond en de raapjes ernaast.

Oorspronkelijk gepubliceerd op 10/11/2015 - 01h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtist op 06/01/2009 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB