Worteltaart

Recept aangemaakt op 09/01/2012 - 01h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 19/05/2015 - 12h54
-A +A
Voor :
6 personen
Soort :
voorgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
30 minutes
Ingrediënten :

250 gram wortelen
2 eieren
125 gram fijngemalen hazelnoten
2 dl olie
100 gram kristalsuiker
50 gram bloem
10 gram bakpoeder
1 mespunt zout
PUB

Bereiding voor worteltaart

Schraap de wortelen onder stromend water en rasp ze fijn. Verwarm de oven voor op 180° C (gasoven 6). Breek de eieren in een kom en klop ze op met de suiker. Neem een grote kom en zeef hierin de bloem, het bakpoeder en de gemalen hazelnoten. Werk er met een houten spatel beetje bij beetje de opgeklopte eieren onder. Voeg de olie toe en de geraspte wortelen. Roer goed tot u een homogene massa hebt. Smeer een springvorm in met boter en giet er het deeg in. Zet de taart 40 minuten in de oven. Laat ze afkoelen in de vorm. Haal de taart uit de vorm en snij ze in stukken.

Oorspronkelijk gepubliceerd op 09/01/2012 - 01h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 19/05/2015 - 12h54
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB