Wortelen geglaceerd met kaneel en sinaasappel

Recept aangemaakt op 09/02/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 01/02/2013 - 14h58
-A +A
Pour :
4 personnes
Type :
hoofdgerechten
Difficulté :
Facile
Durée :
20 minutes
Ingrédients :

Wortelen met loof: 2 bossen
Olijfolie: 2 eetlepels
Azijn: 2 koffielepels
Kaneel: 1 stok
Komijn: 1 koffielepel
Niet-behandelde sinaasappel: 1
Citroen: 1/2
Koriander: 4 takjes
Peper en zout

Bereiding van wortelen geglaceerd met kaneel en sinaasappel

Schil de wortelen en snij ze in reepjes. Fruit ze in een pan met de olijfolie. Laat ze uitlekken als ze lichtjes goudgeel zijn en giet de olie weg.

 
Doe de wortelen opnieuw in de pan. Bestrooi ze met peper en zout en giet er twee koffielepels azijn en een beetje water over. Doe er de in stukjes gesneden kaneelstok en de komijnzaadjes bij. Doe het deksel op de pan en bak het gerecht gedurende 15 minuten op een matig vuur.

Snij ondertussen de schil van de sinaasappel af, snij hem in reepjes en blancheer die in kokend water. Koel ze in ijswater. Ontdoe de kwartjes sinaasappel van hun vel en snij ze in stukjes.

Doe het deksel van de pan en haal de kaneel eruit. Voeg er citroensap aan toe, glaceer de wortelen op een sterk vuur en roer goed tot de jus dik wordt. Doe er dan de sinaasappelkwartjes en -schillen bij en glaceer ze nog gedurende twee minuten.
Schik de wortelen op de schotel en strooi er fijngehakte koriander over.

Recept oorspronkelijk gepubliceerd op 09/02/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 01/02/2013 - 14h58
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB