Wortel-sinaasappelsorbet met koriander

Recept aangemaakt op 01/01/1970 - 01h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 06/01/2009 - 00h00
-A +A
Type :
voorgerechten

ingrediënten
1 kilo wortelen
1 kilo perssinaasappels
1 koffielepel korianderzaadjes
1 klein rood pepertje
50 gram fijne suiker
10 takjes koriander
50 gram pijnboompitten

Bereiding
Schraap of schrob de wortelen, snij ze in kleine stukken en haal ze door de sapcentrifuge. U moet ongeveer 3 dl sap hebben.
Pers de sinaasappelen uit.
Verwarm het wortelsap samen met de suiker. Doe de korianderzaadjes en het pepertje erbij. Haal de pot van het vuur. Laat afkoelen en filter de inhoud.
Vermeng het sinaasappel- en het wortelsap. Snipper de koriander fijn en doe de helft bij het sap.
Giet de bereiding in een ijsmachine of zet ze 3 uur in de diepvriezer en roer geregeld om met een vork.
Bestrooi de sorbetballetjes met de pijnboompitten en de resterende korianderblaadjes. Geef er stukjes verse sinaasappel bij.

Recept oorspronkelijk gepubliceerd op 01/01/1970 - 01h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 06/01/2009 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB