Wordt groene thee uw drankje deze zomer?

Gepubliceerd door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 11/05/2009 - 00h00
-A +A

Aan groene thee worden talrijke weldaden toegeschreven. Hij zou afslankende eigenschappen hebben, goed zijn tegen kanker, een goed middel zijn om de huid te beschermen... Kortom, groene thee heeft alles om de mensen te bekoren! Laat u verleiden en geniet deze zomer van de weldaden van groene thee.

PUB

De weldaden van groene thee


Als groene thee met zoveel enthousiasme wordt aanbevolen, dan is het op de eerste plaats omdat hij grote hoeveelheden flavonoïden bevat. Flavonoïden zijn zeer doeltreffende natuurlijke antioxidanten. Antioxidanten spelen een belangrijke rol in de strijd tegen vrije radicalen, stoffen die ontstaan door biochemische reacties van de zuurstof in ons lichaam (en door de invloed van het licht of van sigarettenrook), en die onze lichaamscellen aantasten en zeer snel doen verouderen. Daarom is groene thee aanbevolen om de effecten van die veroudering te bestrijden. Onderzoek heeft eveneens aangetoond dat groene thee een beschermend effect heeft tegen sommige kankers. Groene thee is ook goed tegen tandbederf omdat hij de woekering van bacteriën in de mond beperkt.

De afslankende eigenschappen van groene thee


Als belangrijkste troeven van groene thee, worden dikwijls zijn afslankende eigenschappen genoemd. Naar verluidt, zouden de flavonoïden in groene thee, namelijk de catechines, het hongergevoel tijdens een normale dag onderdrukken (of het verzadigingsgevoel verhogen), en dit bij ongewijzigde activiteit. Wie geen grotere hoeveelheden eet, verliest dus gewicht. Het verschil is niet enorm groot en ook nog niet helemaal bewezen. Toch is groene thee een heilzame drank voor onze gezondheid. Ongeacht de afslankende eigenschappen van groene thee, zal het gewichtsverlies u zeker niet ontgoochelen als u koolzuurhoudende dranken vervangt door groene thee!

Gepubliceerd door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 11/05/2009 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
De weldaden van groene thee Geüpdatet op 26/10/2009 - 00h00

In Azië wordt groene thee al duizenden jaren gedronken voor zijn geneeskrachtige werking. Groene thee wordt bij ons echter eerder als een drank beschouwd. Dankzij de resultaten van sommige studies, zouden ook bij ons de weldaden van groene thee meer...

Groene thee, ook een remedie tegen overgewicht? Gepubliceerd op 26/11/2013 - 10h38

Voor wie op zoek is naar een slanke(re) lijn, is groene thee een veelbelovend ingrediënt. Door groene thee te gebruiken, kunt u de risico's van ziekten, die vaak gepaard gaan met overtollig gewicht, beperken.

Stress? Drink groene thee! Gepubliceerd op 09/12/2013 - 10h09

Groene thee heeft er weer een weldoende eigenschap bij: hij helpt stress voorkomen. Daaraan zijn wel twee voorwaarden verbonden: 1) groene thee drinken, en geen zwarte thee en 2) dagelijks 5 kopjes drinken.

Meer artikels