Wok van varkensvlees, Chinese kool en sojascheuten

Recept aangemaakt op 17/09/2012 - 02h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 17/09/2012 - 13h55
-A +A
Pour :
4 personnes
Type :
hoofdgerechten
Difficulté :
Facile
Durée :
20 minutes
Ingrédients :
400 gram varkenslapjes 1 stukje gember 1 koffielepel fijne suiker 2 eetlepels rijstwijn 6 eetlepels sojasaus 1 Chinese kool 100 gram sojascheuten 1 koffielepel olijfolie zout peper

Bereiding van wok van varkensvlees, chinese kool en sojascheuten



Snij het vlees in dunne repen en leg ze in een diep bord. Rasp de gember boven een kom en voeg de suiker, de rijstwijn en de sojasaus erbij. Giet deze marinade over het vlees.

Maak de Chinese kool schoon en snij ze in dunne repen. Was de sojascheuten.

Laat de wok heet worden en doe er dan pas de olie in (gebruik eventueel een diepe pan met antiaanbaklaag). Haal het vlees uit de marinade (hou de marinade apart) en bak het 3 minuten op een zeer hoog vuur.
Doe de kool erbij en de marinade en bak onder voortdurend roeren nog eens 5 minuten.

Voeg de sojascheuten toe en bak nog eens 5 minuten.
Proef en breng eventueel op smaak. Dien meteen op in de pan of in een schotel. Geef hier rijst bij.
Recept oorspronkelijk gepubliceerd op 17/09/2012 - 02h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 17/09/2012 - 13h55
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB