Wok van rumsteak en broccoli

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 17/09/2012 - 14h44
-A +A
Pour :
4 personnes
Type :
hoofdgerechten
Difficulté :
Intermédiaire
Durée :
60 minutes
Ingrédients :

400 gr rumsteak
3 soeplepels sojasaus
200 gr kleine parijse champignons
200 gr zwarte champignons
2 witte uien
2 teentjes look
1 grote broccoli
2 koffielepels sesamzaadjes
1 soeplepel olijfolie
2 soeplepels oestersaus
1/2 citroen
zout, versgemalen peper

Bereiding van wok van rumsteak en broccoli

Ontvet de rumsteak goed en snij in fijne sneetjes. Leg ze op een bord en doe er 3 soeplepels sojasaus rond. Laat gedurende 1 uur marineren.

Maak alle champignons zuiver. Schil en versnipper de witte uien en de look. Was de broccoli en neem de boeketjes eraf. Snij ze in de lengte in twee. Laat ze 3 minuten koken in water en laat ze dan uitlekken.

warm de wok op. Laat de sesamzaadje erin bakken tot ze goudbruin zijn en haal ze er dan uit. Doe er dan 1 soeplepel olijfolie bij. Laat de ui en look erin bakken gedurende 2 minuten. Roer regelmatig. Voeg de champignons en de broccoli toe en laat 3 min koken. Wat zout en peper ebij en haal alles uit de pan.

Doe de sneetjes steak in de wok. Laat gewoon 1 minuut bakken. Doe alle groenten in de wok en doe de 2 soeplepels oesterolie erbij. Goed roeren.

Voeg de sesamzaadjes en enkele druppels citroensap toe en roer voorzichtig. Dien daarna op.

Recept gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 17/09/2012 - 14h44
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB