Witte pens met appel en truffel

Recept aangemaakt op 15/12/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 18/11/2014 - 10h38
-A +A
Voor :
6 personen
Soort :
voorgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
30 minutes
Ingrediënten :

3 handen gemengde sla
2 eetlepels okkernotenolie
2 eetlepels sherryazijn
6 witte pensen
2 eetlepels gepelde pistachenoten
12 okkernoten
1 bosje bieslook
1 kleine truffel
3 grote appels
20 g halfzoute boter
2 eetlepels rietsuiker
1 eetlepel olijfolie
zout
versgemalen peper
PUB

Bereiding van witte pens met appel en truffel

Was de gemengde sla, zwier droog en houd apart.
Doe 2 eetlepels olijfolie of notenolie in een kom en doe de azijn erbij. Meng goed en bestrooi met zout en peper. Zet deze vinaigrette opzij.
Snij de witte pensen schuin in schijven.
Plet de pistachenoten en de okkernoten.

Was het bieslook, dep droog en hak fijn.
Snij de truffel in dunne schijfjes.
Schil de appelen. Snij elke appel in acht partjes en verwijder het klokhuis.
Laat de boter op een zacht vuur smelten in een grote pan met antiaanbaklaag. Doe de suiker erbij en roer. Doe er dan de appelpartjes bij en bak ze aan alle kanten goudbruin.

Maak de borden klaar. Werk de vinaigrette onder de gemengde sla en verdeel de sla over de borden. Leg hem mooi in een trosje in het midden van de borden.
Verhit de olijfolie in een andere pan en bak de schijven witte pens net 30 seconden aan elke kant tot ze mooi bruin zijn. Houd ze warm.

Doe de pistachenoten en de okkernoten net voor het einde van de baktijd bij de appelen.
Leg afwisselend een schijfje appel en een schijfje pens rond de sla. Bestrooi met bieslook. Leg de schijfjes truffel eromheen en dien op.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste le 15/12/2009 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste le 18/11/2014 - 10h38
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB