Witte haar: dagelijkse zorg

Geüpdatet door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 31/01/2012 - 10h23
-A +A

PUB

Opgelet bij haaruitval!

Reageer meteen als u last krijgt van haaruitval.  Zo kunt u de ‘schade’ nog beperken.

Vooral de menopauze is een periode met een verhoogd risico op haaruitval. In de haarzakjes zitten namelijk oestrogeenreceptoren en die hormonen zorgen ervoor dat het haar groeit en gezond is. Dat is ook de reden waarom een hormoonsubstitutie-therapie in de menopauze een positief effect kan hebben op de haaruitval. Permanenten en andere agressieve haarbehandelingen, bepaalde geneesmiddelen (bijv. chemotherapie), bepaalde ziektes (bijv. kale plekken), hypothyreoïdie (onvoldoende werking van de schildklier), bloedarmoede, aanzienlijk gewichtsverlies en stress zijn allemaal factoren die mee kunnen spelen bij haaruitval en het proces zelfs kunnen uitlokken.

Raadpleeg een arts of een dermatoloog om de oorzaak te achterhalen, en grijp in ieder geval in voor de uitval te groot wordt. Met therapieën als Minoxydil (een middel dat de haaruitval stopt of vertraagt), haartransplantatie of middeltjes om het haarverlies te camoufleren (haarextensions, mascara spray (een gekleurde en verdichtende spray)…) valt er zeker iets aan te doen.

Slotsom: behandel uw hoofdhuid met uiterste zachtheid en ga op tijd naar een arts als uw haar uitvalt… 

Initialement publié par Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste le 31/01/2012 - 10h23 et mis à jour par Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste le 31/01/2012 - 10h23

Dr. Miriam Stoppard, "Ma méthode anti-âge", Uitgeverij Pearson Pratique.

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB